Маите Перони

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Маите Перони
Maite Perroni Beorlegui
РоденаМаите Перони Беорлеги
9 март 1983 г. (1983-03-09) (41 г.)
Активностот 2004 г.
Значими ролиГуадалупе „Лупита“ Фернандес
(Непокорните)
Мария Десампарада
(Триумф на любовта)
Уебсайт
Маите Перони в Общомедия

Маите Перони Беорлеги (на испански: Maite Perroni Beorlegui), родена на 9 март 1983 година, е мексиканска певица и актриса. Перони печели международната си слава покрай членството си в групата RBD и тийнейджърската теленовела „Непокорните“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ранен живот[редактиране | редактиране на кода]

Маите Перони е родена в Мексико Сити, Мексико, но се пренася в град Гуадалахара, Халиско (в Мексико) на единадесет месечна възраст. Баща ѝ, Хавиер Перони, се премества в този град поради работа. В Гуадалахара семейство Перони живее повече от дванадесет години. Маите има двама братя: Адолфо и Франсиско (Пако). Сред най-близките ѝ приятелки са: Лисет Фигероа, Лисбет Фигероа и Йанай Гонсалес. Перони учи актьорско майсторство в „Центърът за артистично обучение на Телевиса“ (СЕА), където завършва две от предвидените три години обучение.

Куриози[редактиране | редактиране на кода]

Маите Перони е висока 160 см. Нейният любим цвят е светловиолетов, а любимите ѝ парфюми са „Midnight Poison“ на „Dior“ и „Very Sexy“ на „Victoria's Secret“.

През 2007 г., компанията „Мател“ изработва кукла-модел на трите от RBD – Маите Перони, Анаи и Дулсе Мария, които имат голям успех в Латинска Америка, САЩ и Европа.

Актьорска кариера[редактиране | редактиране на кода]

Тя прави своя дебют като актриса, изигравайки ролята на Гуадалупе „Лупе“ Фернандес в популярната младежка теленовела „Непокорните“. Лупе идва от скромно семейство и получава възможността да се обучи в едно от най-престижните училища в Мексико, „Елитен път“, благодарение на отличните си оценки. Следват главни роли в теленовели като „Внимавай с ангела“ (2008), „Моят грях“ (2009) с Еухенио Силер, „Триумф на любовта“ (2010/11) с кубинския актьор Уилям Леви, „Изпратен от небето“ (2012) и Котката (2014).

Музикална кариера[редактиране | редактиране на кода]

Перони е член на бившата популярна мексиканска поп банда RBD, която е се формира по време на снимките на теленовелата и продължава извън нея. Останалите членове на бандата също са актьори от Непокорните. След издаването на всеки нов албум, RBD правят турнета из Латинска Америка и Северна Америка и част от Европа. Известни са и в България, но, тук не е са провеждал техен концерт.

Маите също е и композитор – тя написва своята песен „Tal vez mañana“, която включва в предпоследния диск на групата „Empezar desde cero“.

Актрисата издава първия си самостоятелен албум „Лунно затъмнение“ през 2013 г., като в него са включени песни като „Tu y Yo“, „Eclipse de Luna“ и „Inexplicable“. Албумът излиза на 15 юли 2014 г. като делукс издание с включени нови пет песни, включително любовната песен от теленовелата „Котката“ – „Todo Lo Que Soy“ и песента „Vas a Querer Volver“.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

През 2008 г., Маите Перони се разделя с гаджето си Гуидо Ларис след 3-годишна връзка. Според слухове, тя излиза с кубинеца Уилям Леви, но по-късно и двамата отричат слуховете да са истина. Актрисата има две годишна връзка с актьора Мане де ла Пара, с когото се разделя през 2012 г.[1] От 2013 г. Маите има връзка с продуцента си Коко Стамбък.[2]

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Героиня Бележки
2004 Непокорните (Rebelde) Гуадалупе „Лупита“ Фернандес главна роля, теленовела
2007 RBD:Семейството (RBD:La Familia) Маи главна роля, сериен филм
2008 Внимавай с ангела (Cuidado con el Àngel) Мария де Хесус Веларде де Сан Роман, Маричуи главна роля, теленовела
2009 Моят грях (Mi pecado) Лукресия Кордоба Педраса главна роля, теленовела
2010 Cena de Matrimonios Елиса театър
2010 Триумф на любовта (El triunfo del amor) Мария „Десампарада“ Итурбиде Гутиерес де Сандовал главна роля, теленовела
2010 Жени убийци (Mujeres asesinas) Естела Бланко сезон 3, епизод 6 „Las Blanco Viudas“, сериен филм
2012 El Arribo de Conrado Sierra Нинфа филм, дебют
2012 El Origen de los Guardianes Феята на зъбките озвучение, версия на испански
2014 Котката (La Gata) Есмералда Крус „Котката“/Рената де ла Санта Крус главна роля, теленовела
2015 По-скоро мъртва, отколкото Личита (Antes muerta que Lichita) Алисия „Личита“ Гутиерес главна роля, теленовела
2017 Готин баща (Papá a toda madre) Рене Гриселда Санчес Морено главна роля, теленовела

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]