Реувен Ривлин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Реувен Ривлин
ראובן ריבלין
израелски политик
Роден

Религияюдаизъм
Учил вЕврейски университет в Йерусалим
Политика
ПартияЛикуд
10-и президент на Израел
24 юли 2014 – 7 юли 2021
Семейство
Деца6

Подпис
Уебсайтwww.president.gov.il/Pages/Default.aspx
Реувен Ривлин в Общомедия

Реувен Ривлин (на иврит: רְאוּבֵן „רוּבִי“ רִיבְלִי) е израелски политик, 10-и президент на Израел от 24 юли 2014 г.[1] до 7 юли 2021 г.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 9 септември 1939 г. в Йерусалим, Британска Палестина (дн. Израел). Той е член на партията „Ликуд“. Ривлин е бил министър на комуникациите от 2001 до 2003 г. и впоследствие е бил председател на Кнесета от 2003 до 2006 г. и отново от 2009 до 2013 г.

Ривлин твърди, че Великият Израел ще обхване всички хора и ще даде на палестинците на Западния бряг и Газа пълното израелско гражданство. Той също така е силен поддръжник на правата на малцинствата, особено за арабските граждани на Израел. Той подкрепя еднодържавното решение на израелско-палестинския конфликт. Владее арабски език.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Reuven Rivlin в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​