Потребител беседа:Vodnokon4e: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Yasnodark (беседа | приноси)
Yasnodark (беседа | приноси)
Ред 160: Ред 160:


===ЦИЕ пролет 2021: украински теми ===
===ЦИЕ пролет 2021: украински теми ===
[[Потребител:Vodnokon4e|Vodnokon4e] добър ден! Искате ли да напишете или подобрите статии от предложения списък на украински теми https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2021/Structure/Ukraine? Например нашите личности: според изчислените траектории на Кондратюк, Съветите са летели в космоса, а янките също са летели до Луната. Попович е първият певец в космоса. Вороний извършва първата успешна трансплантация на вътрешни органи в света, Стражеско е първият, който описва симптомите на миокарден инфаркт, може би основната причина за смъртта в света. Хавкин и Заболотни са победителите в епидемиите. Дрогобич е създателят на хелиоцетричната система на света в Средновековна Европа, учителят на Коперник и ректорът на известната Болоня, борецът с чумата, един от първите хирурзи и книгопечатари в Европа. Пулюй е откривателят на неоновата радиация и рентгеновите лъчи, които Рентген му открадна и получи първата Нобелова награда за физика за това. Турчин и Коваленко са рекордни треньори в своите спортове. Крушелницкая пее при равни условия с Карузо и „Solo mie“ е за нея. Книгата на Оксана Забужко е сред най-добрите книги на 21 век https://tsn-ua.newsproxy.vip/ru/books/muzey-zabroshennyh-sekretov-oksany-zabuzhko-vklyucheno-v-reyting-luchshih-romanov-xxi- veka-1456539. html, Виничук е и автор на европейските бестселъри. Долгов и Березовски са в залите на славата, Харлан и Билодид са най-добрите спортисти на годината във формите си в света. Марчук през [[2007]] е включен в списъка със 100 изключителни гения на нашето време според британския вестник [[The Daily Telegraph]]. <ref> {{Cite web | accessdate = 18.11.2015 | title = Топ 100 живи гении | url = http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1567544/Top-100-living-geniuses.html|publisher = Telegraph.co.uk}} </ref>. Танците на друга жива легенда - Чапкис - се възхищаваха от Сталин и Салвадор Дали, Оксана Лынив - най-известният диригент на света, филми „Додома” и „Атлантида” - призьори на фестивали. Борис Патон ръководи Академията на науките на Украйна в продължение на 58 години, разработва методи за заваряване на съдове и много други. Като цяло трябва да погледнете какво липсва от това в bgwiki. Извинете за възможни езикови грешки--[[Потребител:Yasnodark|Yasnodark]] ([[Потребител беседа:Yasnodark|беседа]]) 13:14, 29 март 2021 (UTC)
[[Потребител:Vodnokon4e|Vodnokon4e]] добър ден! Искате ли да напишете или подобрите статии от предложения списък на украински теми https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2021/Structure/Ukraine? Например нашите личности: според изчислените траектории на Кондратюк, Съветите са летели в космоса, а янките също са летели до Луната. Попович е първият певец в космоса. Вороний извършва първата успешна трансплантация на вътрешни органи в света, Стражеско е първият, който описва симптомите на миокарден инфаркт, може би основната причина за смъртта в света. Хавкин и Заболотни са победителите в епидемиите. Дрогобич е създателят на хелиоцетричната система на света в Средновековна Европа, учителят на Коперник и ректорът на известната Болоня, борецът с чумата, един от първите хирурзи и книгопечатари в Европа. Пулюй е откривателят на неоновата радиация и рентгеновите лъчи, които Рентген му открадна и получи първата Нобелова награда за физика за това. Турчин и Коваленко са рекордни треньори в своите спортове. Крушелницкая пее при равни условия с Карузо и „Solo mie“ е за нея. Книгата на Оксана Забужко е сред най-добрите книги на 21 век https://tsn-ua.newsproxy.vip/ru/books/muzey-zabroshennyh-sekretov-oksany-zabuzhko-vklyucheno-v-reyting-luchshih-romanov-xxi- veka-1456539. html, Виничук е и автор на европейските бестселъри. Долгов и Березовски са в залите на славата, Харлан и Билодид са най-добрите спортисти на годината във формите си в света. Марчук през [[2007]] е включен в списъка със 100 изключителни гения на нашето време според британския вестник [[The Daily Telegraph]]. <ref> {{Cite web | accessdate = 18.11.2015 | title = Топ 100 живи гении | url = http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1567544/Top-100-living-geniuses.html|publisher = Telegraph.co.uk}} </ref>. Танците на друга жива легенда - Чапкис - се възхищаваха от Сталин и Салвадор Дали, Оксана Лынив - най-известният диригент на света, филми „Додома” и „Атлантида” - призьори на фестивали. Борис Патон ръководи Академията на науките на Украйна в продължение на 58 години, разработва методи за заваряване на съдове и много други. Като цяло трябва да погледнете какво липсва от това в bgwiki. Извинете за възможни езикови грешки--[[Потребител:Yasnodark|Yasnodark]] ([[Потребител беседа:Yasnodark|беседа]]) 13:14, 29 март 2021 (UTC)

Версия от 13:16, 29 март 2021

Архив Архив 2 Архив 3 Архив 4 Архив 5 Архив 6 Архив 7 Архив 8 Архив 9 Архив 10 Архив 11 Архив 12 Архив 13

Статия от инкубатора Yonko Vasilev YO\KO

Може ли малко помощ по отношение на източниците на статията на Yonko Vasilev YO\KO, има дублиране под линия на източниците. Предварително благодаря. Моля за проверка. --Nikola manchev (беседа)

Nikola manchev: ще опитам да намеря време днес да видя. Ще Ви пиша по-късно.--Vodnokon4e (беседа) 10:04, 4 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Сложих ги като външни препратки. За да се визуализират източниците е достатъчно, след като се цитират в текста, да се постави <references /> в раздел Източници. Отделил съм ги като външни препратки - ако някои се дублират сега (в разделите Източници и Външни препратки) - преценете дали е нужно да останат. --Vodnokon4e (беседа) 11:27, 4 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Много благодаря за бързата помощ, добавих други външни препратки. Дано в скоро време да почне проверка и всичко да е ок. Поздрави --Nikola manchev (беседа) 4 октомври 2020 (UTC)

О много се извинявам, намерих 3 на брой източника със запазени права, които съм цитирал и сега не мога да махна. Разгледах и други източници има запазени права и при тях, но не знам дали това е проблем? : 3. "Стаята на Йонко" в галерия Credo Bonum, Култура.БГ, 16.11.2016 ; 5. YONKO’S ARK, самостоятелна изложба София Прес : 6. "Стаята на Йонко" в галерия Credo Bonum, Култура.БГ, 16.11.2016 --Nikola manchev (беседа) 4 октомври 2020 (UTC)

Nikola manchev: това, че в източника има @Запазени права не е проблем, ако само сме посочили някакъв факт оттам. Проблем е когато текст е копиран дословно. Може да бъде преразказан, сбит, посочен в статията по някакъв начин, но не и копиран. Иначе нарушаваме правата на автора, който е положил труд да създаде текста.--Vodnokon4e (беседа) 15:36, 4 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Добре мерси за информацията, защото тези източници носят много информация за художника. --Nikola manchev (беседа) 4 октомври 2020 (UTC)
Когато се изказвам, че тук няма специалисти по изкуството и културата, и че не трябва с лека рака да се трият статии в тази област, независимо в областта на музиката, литературата или арта, и наричам такава практика „простотия“, не си хвърлям просто ей така думите, а стоя зад тях. --Rumensz (беседа) 19:25, 4 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Rumensz: Мерси много за отношението към материята, тази страница беше изтрита преди години без редакторите дори и да се опитата да я подобрят, сега мисля, че отговаря на всички изисквания. Повечето от страниците на артисти тук трябва сериозно да се редактират и поне малко трябва да се взима пример от английската версия на енциклопедията. Много мерси за редакцията на статията!:) Само една забележка, модерното изкуство свършва 50 години на миналия век с началото на Попарт и съвременното изкуство, в тази връзка Йонко Василев няма как да прави Модернизъм. Може ли да ме информираш какъв е пътят по който статията трябва да влезе в общото пространство? Пак много, много мерси!! --Nikola manchev (беседа) 5 октомври 2020 (UTC)
Nikola manchev: Би било прекрасно да се запалите да напишете статии за видовете съвременно изкуство. Така и статиите за художниците ще са по-добре онагледени. Преработете текста за творчеството - не е правилно да е "Той се вълнува ..", а "експозицията пресъздава/представя виждането на автора от/за ..", примерно. --Rumensz (беседа) 07:21, 5 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Rumensz: Преработих по препоръката :). Ние и аз сферата на изкуството ни е много трудно да пишем текстове по енциклопедичен стандарт и аз много се надявам и други да помагат, за което много благодаря. По повод за твоята идея за статия за стандартите в съвременното изкуство е много добра и аз много се замислих, но това е доста неразбираема тема за хората и много трябва да се мисли как да се поднесе енциклопедично и да служи и като помощ на пишещите. За съжаление на нашата сцена дори не всички художниците се спарват с правилата в които трябва да влиза термина съвременен артист (Contemporary Artists), в което определение англоезичния свят влага смисъл. Поради тази причина и не всички художници са съвременни художници за жалост. В България определението художник е достатъчно за да го сложим в графа съвременен артист, което не винаги е така. Така объркването може да дойде от всякъде, но трябва да се започне от някъде все пак и аз се радвам, че поне на някой му прави впечатление, че нещата не са ок.--Предният неподписан коментар е направен от Nikola manchev (приноси • беседа) 10:46, 5 октомври 2020 (проверка)

--Vodnokon4e Ще помоля пак за помощ сега с източниците на художничката Ина Трифонова, сложих в кода което ми написа, но пак се дублират, за последно те моля и ако може някак визуално да видя как се се прави. Предварително ти благодаря :). --Nikola manchev (беседа)

Nikola manchev: Готово. Просто се поставя едно <references /> след Източници. Нищо друго. Това визуализира всичко, което е между ref-овете в текста по-горе.--Vodnokon4e (беседа) 16:05, 15 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Rumensz: По повод твоята идея за статия как да се пише за съвременно изкуство и в частност за съвременни художници. Това което ми направи впечатление като разглеждам различни статии на художници е, че в шаблон личност (художник) липсват опции точно да се напише структурата. Ще дам пример с Йонко Василев. Вид изкуство: съвременно изкуство. Стил: поп арт, концептуално изкуство. Форма: обект, инсталация. Аз пробвах да променя кода в шаблона, но това не е достъпно. Формата и сила на съвременното изкуство са по 3 броя, така няма да е много сложно да се определя. Нямам достатъчно опит да кажа, че тези уточнения ще обогатят уикипедия, но мисля, че ще внесе малко яснота по темата. Ще се радвам да чуя мнение по темата --Nikola manchev (беседа) 10:04, 17 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Добавих в {{Личност/Художник}} „вид“ и „форма“. Добре ще е да се уточните с други редактори (пишещи за художници) какви пояснения да се пишат към документацията вдясно, за да няма объркване. Гледам, че има и „жанр“!
По отношение за видовете съвременно изкуство имах предвид, че би могло да се направят преводи от статиите в английската У. --Rumensz (беседа) 08:02, 17 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Супер, вече е добре, само ако може да са заедно и в този ред : Направление, Стил, Жанр, за да е по-ясно. Ще разгледам английската версия по темата. --Nikola manchev (беседа) 22:33, 17 октомври 2020 (UTC)[отговор]

--Vodnokon4e Предложили са статията на Йонко Василев за бързо изтриване, по този повод трябва да сложа шаблон за въстановяване, с което май не мога да справя, може ли да ми помогнеш или да го сложиш ти. Предварително ти благодаря. --Nikola manchev (беседа) 18:47, 17 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Nikola manchev, отивате на У:СИ, щраквате върху „ново предложение за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на страница“, въвеждате „Йонко Василев“, щраквате върху „Създаване“ и следвате инструкциите.
— Luchesar • Б/П 15:52, 18 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Надявам се да съм се справил, вече може да гласувате. --Nikola manchev (беседа) 19:33, 18 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Rumensz: Разгледах статията за Съвременно изкуство в българската версия на Уикипедия, това което ми направи веднага впечатление, че няма визуални примери за съвременно изкуство. Два визуални примера от което единия не мога да кажа, че е пример („Баня старинна“ Център за съвременно изкуство Пловдив). Втория пример е тотално грешен и не се отнася за съвременно изкуство, а за модерно (обер Делоне, Ритъм, Радостта от живота (фр. Rythme, Joie de vivre), 1930.). Искам да разбера, как може да ги заменим по-ясни и точни примери от световното съвременно изкуство без това да се смятане за вандализъм. Надявам се да ме разбереш какво имам предвид. --Nikola manchev (беседа) 15:51, 21 октомври 2020 (UTC)[отговор]

--Vodnokon4e Така се казва работата на Недко Солаков https://artmap.com/massimominini/exhibition/nedko-solakov-2011 , A Beauty 4, 2001 --Nikola manchev (беседа) 10:33, 22 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Vodnokon4e Кога ще бъде отразено гласуването на статията на Йонко Василев, гласуването завърши на 01 ноември в 16.00, имам нови източници, а забраната за редактиране не е свалена още? --Nikola manchev (беседа) 13:09, 03 ноевмври 2020 (UTC)

Nikola manchev: ✔Готово Готово--Vodnokon4e (беседа) 11:23, 3 ноември 2020 (UTC)[отговор]

Vodnokonche Защо ми изтрихте цитатите? за Романови

Цял предиобед се мъчих да наливам цитати за царското семейство Романови. Имаше много малко информация, в руската уикипедия е дадено в пъти повече. Подбрал съм най-интересното, дал съм десетки бележки и накрая всичко отиде на боклука. Ако нещо е било недобро не е ли по-добре да се поправи, а не да се трие? Забелязвам, че в статията за нито едно от децата на Романови няма елементарни описания за характер и външен вид, за Мария даже няма препратки към сестрите й, но когато аз се захванах да правя нещо бях изтрит. Дал съм сигурно 10 цитата за Олга и още поне 5-6 за Мария. Може ли да получа някакво разумно обяснение.Георгиалександров2 (беседа) 13:39, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Георгиалександров2: форматирате погрешно, променяте заглавията от == на '', което е погрешно, слагате непроверими цитати и източници. Пробвайте първо в Пясъчник или с дребни редакции. Не мога постоянно да поправям след Вас, при условие, че Вие самия нямате желание. --Vodnokon4e (беседа) 13:52, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Точно за тези две статии не бях форматирал. Да, променям заглавията няма как да не променям постоянно, защото цитатите ги вкаравам един по един а има да се вкарат поне 10 цитата. Всички цитати които съм дал ги има в руската укиипедия и са дадени по абсолютно същия начин. Не вярвам там да са по-тъпи. Ако вкарам текста на цяло без цитати - трият ме. Ако почна да го вкарвам на част, цитат по цитат - пак ме трият. Самият факт че толкова време не спирам с работния процес, не съм си дал почивка и пр. би следвало да покаже, че не съм завършил процеса на обработка. Приемам, че имам грешки, но защо всичко се премахва, включително без дискусия? Добре отказвам се да пиша каквото и да е за Романови, нека аз съм лошият да видим дали в близките една-две години някой ще сложи нещо в тези статии.Георгиалександров2 (беседа) 15:07, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Блокиране страница ПФК Черно море (Варна)

Здравейте Vodnokon4e, днес редакцията ми на тази страница беше премехната от вас. Преди два дена отправих апел към администраторите за разрешаване на този 4 годишен конфликт. За съжаление, освен няколко вулгаризми по мой адрес от другата партия, никой администратор не отговори. Не е ли възможно да се съберат администраторите и да решат коя версия е по-достоверна? Тази, която вие изтрихте има над 20 източника, а тази която поставихте няма нито един и е пълна с недомлъвки и неистини. Оставям на страна факта, че тук съм безнаказано обиждан на личностна и професионална основа, някои от вулгаризмите по мой адрес са даже на вашата страница. Предполагам, че на някои хора им е позволено да го правят. Не мисля, че блокирането ми от редактиране и изтриването на статията ми решава проблема. Okalinov (беседа) 14:38, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Има точно 2 източника в момента в статията. Ето кой си служи с неистини.
Вандал и вандализъм са уикипедиански термини, за повече прочетете: Уикипедия:Вандализъм.--Rebelheartous (беседа) 15:01, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Не мисля, че бих могъл да преживея още един път да бъда нещо като арбитър. Преди време се провалих безславно. Ако редакторите нямат желание да комуникират конструктивно помежду си и статията се променя по няколко пъти на ден и се връщат редакции; и няма редактори, желаещи да се бъдат арбитраж - по-добре да остане заключена. --Vodnokon4e (беседа) 16:07, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Защо беше заключена на другата версия тогава или беше случайно? Промените започнаха от другата партия, не от мен, това може да се види. Моята редакция няма нищо общо с вандализъм, това е очевидно. Източниците могат да се преброят. Другата страна няма нито един, също е очевидно. А вулгаризмите толерират ли се в уикипедия, или само по мой адрес може? Okalinov (беседа) 16:20, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Okalinov: случайно, не зная коя е правилната версия и колкото повече се връщат редакциите, толкова по-трудно е да се проследи. Редакцията Ви не е вандализъм, просто това връщане омръзна. Не сте блокиран, можете да редактирате в Уикипедия всичко, освен 3 статии. Действието ми може да бъде сметнато за неправилно, но единствената ми цел е да се спре с безмисленото връщане и загуба на време на всички въвлечени. Не се обръщайте към мен за намеса в спора - изгубих желание преди години, когато се опитах да помогна. Приятна вечер.--Vodnokon4e (беседа) 16:26, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Владимир Василев (пластичен хирург)

Здравейте! Опитах се да направя редакции, но не ми ги приема, заради източниците. Затова просто копирах редакцията ми в беседата към статията. Моля Ви, ако имате време, да погледнете къде е проблема. Поздрави, --Ninen30 (беседа) 15:36, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Ninen30: ✔Готово Готово--Vodnokon4e (беседа) 16:07, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Много благодаря, Vodnokon4e:! Да изчистя ли беседата към статията? Имам и редакции да правя за времето (да няма минало), както научих наскоро от Randona.bg--Предният неподписан коментар е направен от Ninen30 (приноси • беседа) 18:31, 6 октомври 2020 (проверка)

Ninen30: благодаря за напомнянето, аз ще я изтрия като ненужна. Да, енц. стил предполага сегашно ист. време, не минало. Изпускането на подписа го приемам като неволно от Ваша страна, все пак сте тук от сравнително отскоро - улеснение е, иначе нямам представа с кого комуникирам. Поздрави.--Vodnokon4e (беседа) 16:34, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Извинявам се за подписа, наистина е неволно. Много благодаря за всичко! --Ninen30 (беседа) 16:36, 6 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Vodnokon4e: а кога и кой маха шаблона? Статията вече не прилича на прессъобщение, струва ми се :) --Зайо (беседа) 18:12, 25 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Зайо: няма определена длъжност за това. Когато някой от по-опитните редактори мине през статията.--Vodnokon4e (беседа) 18:35, 25 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Размер на снимка

Привет. С този фиксиран размер на снимките в Шаблон:Личност, как може ръчно да се намаляват размерите, за да не изглеждат абсурдно големи като в Леонор Варела или Стефлон Дон?--Rebelheartous (беседа) 12:28, 11 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Rebelheartous: снимката се взима от Уикиданни, а резмера - от шаблона ни. За да можеш да промениш нещо в шаблона, трябва да сложиш данни локално (с предимство пред тези от Уикиданни). Ако искаш да промениш нещо по снимката, трябва да я сложиш в шаблона в самата статия и тогава:

| портрет = Leonor Varela(2).jpg<br> | портрет-описание = <br> | портрет-размер = 150px/250/350/200 - каквото прецениш

Поздрави.--Vodnokon4e (беседа) 12:40, 11 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Разбрах. А в този шаблон? Не виждам параметър за размери.--Rebelheartous (беседа) 13:06, 11 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Rebelheartous:, хм, там не знам наистина.--Vodnokon4e (беседа) 13:50, 11 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Translation request

Hello Vodnokon4e, Would write / translate the article of Isabelle de Charrière (123386) for the Bulgarian Wikipedia? That would be appreciated. Boss-well63 (беседа) 14:54, 16 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Boss-well63: thank you for reaching out to me. I would have to decline respectfully, I don't have time for this.--Vodnokon4e (беседа) 14:58, 16 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Airbag (Bulgarian indie-pop band)

Здравейте! Защо страницата за нашата група “Airbag” беше премахната от вас? Petkoslavov (беседа) 10:14, 20 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Petkoslavov: неясно каква е значимостта на статията. Отделно няма източници, не е оформена.--Vodnokon4e (беседа) 12:30, 20 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Статията е в Инкубатора и можете да видите как може да се подобри. За съжаление текстът е копиран от https://top20.bnr.bg/user/airbagband/, което не е разрешено в Уикипедия. --Rumensz (беседа) 14:04, 20 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Привет! Текста, не е копиран, мой е, аз го пратих на top20bnr, защото участваме с песни там, ако не сте проверили. Относно значимостта, е случай на нашата група, кой решава това. Имаме песен в норвежки сериал, не е толкова много, но не е нещо, което се случва с всяка една група. Petkoslavov (беседа) 10:27, 21 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Petkoslavov:, възможно е текстът да е Ваш. Това не е показано пи никакъв начин в Уикипедия. Никой тук няма задължение да проверява нещо. Моля, отделете повече време за препратките на беседата Ви - тами има полезни неща за първа статия и какво е нужно.--Vodnokon4e (беседа) 10:37, 21 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Прехвърляне в Инкубатор

Г-н Илиев направи прехвърлянето улеснено, но се чувства липсата на по-ясно обяснение защо е, освен бланкетното. Дори за мен не е достатъчно ясно, ако аз, а и най-вече създателят иска да отстрани недостатъците обусловили това. Пример Уикипедия:Инкубатор/Статии/Адриен Манглард. Може би г-н Илиев е добре да добави при прехвърлянето попълване на шаблона за обработка, където накратко да вписваме мотив.

То посоченият пример има отношение и към спора Източници-Бележки - на мен ми е смешно един източник (при това описан като Библиография) да се посочва като бележка, само защото има посочена отделна страница. А личността е описана в източника в страниците от-до. Ще хукне някой да търси книгата, ако не е сайт, чудо! Ще трябва и да се посочи и от кой ред-до ред, може би!--Rumensz (беседа) 14:41, 22 октомври 2020 (UTC)[отговор]

по-скоро заради превода, на места звучи доста несмислено.--Vodnokon4e (беседа) 15:01, 22 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Ако правилно съм Ви разбрал Румен вие искате да кажете, че няма нужда да се указва точната страница, защото е достатъчно само да се укаже от коя до коя страница е писано. Ако това е така, тогава бих казал, че вашето мнение не съвпада с научната обосновка за това. Основната цел на точната страница е да се ориентираш и провериш къде се намира дадено изказване или цитат, а не да го търсиш. Това е в основата на научната обективност. За даден човек или идея може да се говори на много места в книга, ако все път трябва да ровим 10 страници, за да видим къде е точно, това е затрудняващо и загуба на време. Това мисля, ако съм ви разбрал правилно.--Ilikeliljon (беседа) 07:46, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Напълно правилно сте разбрали. Източникът може да се посочи общо, както чрез страници от-до, така и чрез посочване на отделните страници пак на едно място. Тук смесвате разработката на научен труд от популярната енциклопедия. Нима за една статия от 10 изречения ще вземете да ровите в чуждестранна библиотека за книга, та да видите точната страница и съответствието й със статията? А ако са посочени няколко книги? Ще Ви е по-лесно и да Ви укажат и реда, та да видите дали пък не е копиран в нарушение на авторските права. Както е казал народът - Да не ставаме по-католици от Папата. --Rumensz (беседа) 08:18, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]
Енциклопедията също е научна по своя начин, не напълно като научен труд, но близо. Второ, правилата на Уикипедия изискват проверка на твърденията, а липсата на точна страница нарушава този принцип. Трето, както и вие присъствахте на първата бг уикиконференция и на представянето тогава на Асаф Бартов, той каза, че Уикипедия е справочник, мястото, от което можеш да тръгнеш. Ако няма точни страници това може да е пречка.--Ilikeliljon (беседа) 09:07, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]
мястото, от което можеш да тръгнеш“ - Сигурно ще е трудно да се прочетат 10-тина страници, ако наистина се интересуваш или си запленен от историята на личността/обекта. А има и МЕП за по-малко любознателните. „Ваденето на вода“ от нейде си, само и само да се пише „Бележки“, ми се вижда излишно, особено след като г-н Илиев каза, няма да дочакам някакво решение на Разговори и е петимен да свърша нещо, за да бъда блокиран. --Rumensz (беседа) 10:36, 26 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Подобряване на Адвайзър

Подобрения като редакция 10488128 могат ли да се включат в Адвайзъра?--Rumensz (беседа) 10:03, 25 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Мисля, че е възможно, но досега не съм се занимавал с кода на Адвайзъра.--Vodnokon4e (беседа) 10:14, 25 октомври 2020 (UTC)[отговор]

Здравей, Рядко поглеждам Инкубатора и не бях забелязал че си изтрил тази статия на която бях пооправил превода. Дори се колебаех дали направо да не я върна в основното пространство. Единствено не съм сигурен как трябва да се казва. Бях писал за това и на беседата. Не че държа особено, но такива двигатели има и си заслужават статията. -- Сале (беседа) 14:27, 22 ноември 2020 (UTC)[отговор]

Сале: Възстанових я и я преместих в ОИП. Добавен е шаблон за спорно заглавие. --Ted Masters (беседа) 17:00, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]

Дублиращи се статии

Здравейте. Какво правим, когато има две статии за едно и също нещо, както е случаят с Безмилостен град и Безмилостен град (сериал, Турция) Георги от Любимец (беседа) 16:08, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]

Георги от Любимец: Сливат се, като целта е запазване на историята на двете страници. В случая от Безмилостен град (по-новата) към Безмилостен град (сериал, Турция) (по-старата). Кое би било по-подходящото заглавие? По-краткото или това с уточнението (забележка: може да се появи и нещо друго с наименованието Безмилостен град, т.е. пак ще трябва после да се мести.)? За мен второто е по-удачно. Преценете и Вие. --Ted Masters (беседа) 16:27, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]
Ми аз мисля, че това с уточнението е по-подходящо, но не знамм как се извършва това със сливането Георги от Любимец (беседа) 16:31, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]
А може би ще е най-добре страницата Безмилостен град да се изтрие, вместо да се прави упражнението със сливането на страниците – за за 10 редакции в новата страница просто не си заслужава. Така или иначе текстът е идентичен. Няма какво толкова да се губи. --Ted Masters (беседа) 16:35, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]
Добре, ако може изтрийте статията Георги от Любимец (беседа) 16:37, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]
✔Готово Готово --Ted Masters (беседа) 16:39, 20 декември 2020 (UTC)[отговор]

Вандализъм

Привет, Как мога да се справя с вандализирането на страница ПФК Локомотив (Пловдив) от потребител Rebelheartous? Предварително благодаря! — Предният неподписан коментар е направен от Realsteel007 (приноси • беседа) 12:11, 16 януари 2021 (UTC) (проверка)[отговор]

ЦИЕ пролет 2021

Здрасти, здрасти! Започна поредното издание на ЦИЕ пролет и се чудех дали би имал време и възможност да се включиш отново като минали години? Поздрави!-- Алиса Селезньова (беседа) 09:35, 28 март 2021 (UTC)[отговор]

Алиса Селезньова: здравей, да, с удоволствие. Но някъде докъм 15-20 май, след това ще се местя по работа (от 1 юни) на друго място, друга държава, и няма да имам възможност много после. Но ще опитам колкото мога. За жури ли имаш предвид или по-общо? Мога да следя за шаблоните и разни дреболии сега (май няма много задачи по време на самото състезание), после за статистиката и журито - мисля все ще намеря малко време. Но след края нямам да имам възможност за кореспонденцията за получаването на наградите. Или поне въобще няма да ми е до това тогава. Ако нещо конкретно сега има нужда? --Vodnokon4e (беседа) 09:45, 28 март 2021 (UTC)[отговор]
Честно казано най-много бих имала нужда от помощ с жури и статистика (че жури от един е малко малко :-D). За статистиката създадох Уикипедия:Уикимедия ЦИЕ пролет 2021/Резултат по молба на организаторите, но миналата година нашата ти е направи страхотна. Ако имаш време за някои дребни поправки по време на състезанието, няма да откажа, но за това няма да имам много нужда от помощ реално. За наградите ще ми помогне Спири, а има и бегла надежда и аз да съм в България по това време, така че с тях ще се оправя.-- Алиса Селезньова (беседа) 10:08, 28 март 2021 (UTC)[отговор]

ЦИЕ пролет 2021: украински теми

Vodnokon4e добър ден! Искате ли да напишете или подобрите статии от предложения списък на украински теми https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2021/Structure/Ukraine? Например нашите личности: според изчислените траектории на Кондратюк, Съветите са летели в космоса, а янките също са летели до Луната. Попович е първият певец в космоса. Вороний извършва първата успешна трансплантация на вътрешни органи в света, Стражеско е първият, който описва симптомите на миокарден инфаркт, може би основната причина за смъртта в света. Хавкин и Заболотни са победителите в епидемиите. Дрогобич е създателят на хелиоцетричната система на света в Средновековна Европа, учителят на Коперник и ректорът на известната Болоня, борецът с чумата, един от първите хирурзи и книгопечатари в Европа. Пулюй е откривателят на неоновата радиация и рентгеновите лъчи, които Рентген му открадна и получи първата Нобелова награда за физика за това. Турчин и Коваленко са рекордни треньори в своите спортове. Крушелницкая пее при равни условия с Карузо и „Solo mie“ е за нея. Книгата на Оксана Забужко е сред най-добрите книги на 21 век https://tsn-ua.newsproxy.vip/ru/books/muzey-zabroshennyh-sekretov-oksany-zabuzhko-vklyucheno-v-reyting-luchshih-romanov-xxi- veka-1456539. html, Виничук е и автор на европейските бестселъри. Долгов и Березовски са в залите на славата, Харлан и Билодид са най-добрите спортисти на годината във формите си в света. Марчук през 2007 е включен в списъка със 100 изключителни гения на нашето време според британския вестник The Daily Telegraph. [1]. Танците на друга жива легенда - Чапкис - се възхищаваха от Сталин и Салвадор Дали, Оксана Лынив - най-известният диригент на света, филми „Додома” и „Атлантида” - призьори на фестивали. Борис Патон ръководи Академията на науките на Украйна в продължение на 58 години, разработва методи за заваряване на съдове и много други. Като цяло трябва да погледнете какво липсва от това в bgwiki. Извинете за възможни езикови грешки--Yasnodark (беседа) 13:14, 29 март 2021 (UTC)[отговор]

  1. Топ 100 живи гении // Telegraph.co.uk. Посетен на 18.11.2015.