Slender Man: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Maneki neko (беседа | приноси)
Не съм променила много: добавила съм факти, редактирала съм няколко правописни грешки и нищо повече
Maneki neko (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Ред 2: Ред 2:
{{източници|21 август 2013}}
{{източници|21 август 2013}}
{{обработка}}
{{обработка}}
'''Slender''' (още известен като Slenderman или Строен мъж) е [[същество]] което по-късно се превръща в [[Интернет меме]], създадено от Интернет форума [[Something Awful]] от Виктор Сурдж през 2009 г. Той е описан като висок, строен мъж без лице, носещ черен костюм. Известен е с отвличанието на хора, най-често деца.
'''Slender''' (още известен като Slenderman, Слендър мен или Строен мъж) е [[същество]] което по-късно се превръща в [[Интернет меме]], създадено от Интернет форума [[Something Awful]] от Виктор Сурдж през 2009 г. Той е описан като висок, строен мъж без лице, носещ черен костюм. Известен е с отвличанието на хора, най-често деца.


== История ==
== История ==

Версия от 16:22, 26 юни 2014

Slender (още известен като Slenderman, Слендър мен или Строен мъж) е същество което по-късно се превръща в Интернет меме, създадено от Интернет форума Something Awful от Виктор Сурдж през 2009 г. Той е описан като висок, строен мъж без лице, носещ черен костюм. Известен е с отвличанието на хора, най-често деца.

История

На 8 Юли потребител във форума с името Виктор Сурдж качва 2 черно-бели снимки с основното присъствие на деца, и зад тях Slender Man.

Създаване

Slender по-късно се превръща в Интернет меме, с хиляди fanart и fanfiction. Известен е и с creepypasta. Това са кратки хорър истории, които са авторски и може да имат частички от действителни случаи. През 2011 Markus "Notch" Persson добавя в своята игра Minecraft, Enderman, който наподобява на Slenderman. През 2012 г. бива създадена играта Slender: The Eight Pages, която през август 2013 играта бива изтеглена 3 милиона пъти. Играта е от първо лице и играчът трябва да събере 8 страници (очевидно). Визията и музиката в играта бъркат съзнанието на играча и пример за всякакви безценни реакции в gameplay-ове има в Youtube. Там също има и многобройни заснети клипове, съдържащи Slender или доказателства за неговото съществуване.

Описание

Slenderman е описан като висока фигура на мъж, без лице. Може да се телепортира. В игрите за Slender той се го прави само, когато играчът не е с лице към него. Има и пипала, които се появяват от гърба му. Използва ги за самозащита и за стряскане на хората. Също така, той е тъжен и понякога не отвлича никого и изкарва пипалата си защото е щастлив, но хората си мислят че той ги атакува и те бягат. Затова той още повече се натъжава.

Slender Man избягва слънчевата светлина, защото тя го убива. Много хора го смятат за вид дух, или фантом, но той всъщност е подобие на човешка фигура, направена от не естествена плазмена материя.

"Честите случай при среща с Slender Man". Ако носите видео камера,или друго записващо устройство екрана губи картината, наподобява загуба на сигнала при телевизор. И също така може внезапно да усетите необичайно изтръпване.

Slender Man оставя след себе си бележки,който са 8 на брой.
Файл:Slender man 2013-12-25 22-44.jpg
Slender-Pages
Slender-Pages