Древните: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Bgbot (беседа | приноси)
м Борислав: бившо → бивше
Ред 126: Ред 126:
| първо-излъчване-бг-1 =
| първо-излъчване-бг-1 =
| рейтинг-1 = 2.24
| рейтинг-1 = 2.24
| сюжет-1 = След като разбира по мистериозен начин, че нещо се заформя срещу него в Ню Орлиънс, Клаус отива в града, който той и семейството са помогнали да се изгради. Въпросите на Клаус го отвеждат до среща с неговото бившо протеже Марсел, харизматичен вампир, който има пълен контрол над хората и свръхестествените обитатели на града. Решен да помогне на брат си да получи изкупление, Илайджа тръгва с Клаус и скоро научава, че и Хейли е дошла във Френския квартал, търсейки следи за миналото на семейството си и е попаднала в ръцете на мощна вещица на име Софи. Междувременно в Мистик Фолс, Деймън и Стефан продължават с техния план за Елена, докато Катрин разкрива изненадваща уязвимост пред Ребека и я моли да достави съобщение.
| сюжет-1 = След като разбира по мистериозен начин, че нещо се заформя срещу него в Ню Орлиънс, Клаус отива в града, който той и семейството са помогнали да се изгради. Въпросите на Клаус го отвеждат до среща с неговото бивше протеже Марсел, харизматичен вампир, който има пълен контрол над хората и свръхестествените обитатели на града. Решен да помогне на брат си да получи изкупление, Илайджа тръгва с Клаус и скоро научава, че и Хейли е дошла във Френския квартал, търсейки следи за миналото на семейството си и е попаднала в ръцете на мощна вещица на име Софи. Междувременно в Мистик Фолс, Деймън и Стефан продължават с техния план за Елена, докато Катрин разкрива изненадваща уязвимост пред Ребека и я моли да достави съобщение.
}}
}}



Версия от 17:39, 11 януари 2015

Древните
The Originals
ЖанрДрама
Фентъзи
Ужаси
Създател(и)Джули Плек
Лесли Моргенштейн
АктьориДжоузеф Морган
Клеар Холт
Даниел Гилийс
Фийби Тонкин
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони2
Продукция
Продуцент(и)Лесли Моргънстийн
Джули Плек
Джина Джироламо
Времетраене42 минути
Разпространение
ТВ каналThe CW
Картина480i (SDTV)
1080i (HDTV)
Излъчване3 октомври 2013 – настояще
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Древните в Общомедия

Древните (Шаблон:Lang-en) е американски свръхестествен хорър-фентъзи сериал, разработен от Джули Плек. Сериалът започва на 3 октомври 2013, четвъртък от 20:00 часа. Седмица по-късно Древните ще започне да се излъчва във вторник от 20:00 часа. На 13 февруари сериалът е подновен за още един сезон.

Сюжет

Шоуто е спин-оф на Дневниците на вампира, който проследява живота на древните вампири: Клаус (Джоузеф Морган), Илайджа (Даниел Джилиъс) и Ребека (Клеар Холт). В епизода, които се излъчи на 25 Април 2013, стана ясно, че Хейли (Фийби Тонкин) е бременна с детето на Клаус. Марсел (Чарлс Майкъл Дейвис), протежето на Клаус, е взел властта в Ню Орлиънс и Клаус трябва да се изправи срещу него, за да си върне градът, който е построил. Клаус иска отново да стане крал на града. „Всеки крал се нуждае от наследник“, казва Клаус, приемайки детето си.

Актьорски състав

Актьор Роля Вид
Джоузеф Морган Никлаус Майкълсън древен хибрид
Даниел Джилиъс Илайджа Майкълсън древен вампир
Клеар Холт Ребека Майкълсън древен вампир
Фийби Тонкин Хейли Маршал хибрид
Чарлс Майкъл Дейвис Марселъс Джерард вампир
Даниел Кембъл Давина Клеар вещица
Лия Пайпс Камил О'Конъл човек

Сезони и епизоди

Сезон Епизоди Излъчване
Премиера Финал
Pilot 1 25 април 2013 25 април 2013
1 22 3 октомври 2013 13 май 2014
2 22 6 октомври 2014

Епизоди

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
0 1 The Originals Chris GrismerJulie Plec 25 април 2013 2.24
След като разбира по мистериозен начин, че нещо се заформя срещу него в Ню Орлиънс, Клаус отива в града, който той и семейството са помогнали да се изгради. Въпросите на Клаус го отвеждат до среща с неговото бивше протеже Марсел, харизматичен вампир, който има пълен контрол над хората и свръхестествените обитатели на града. Решен да помогне на брат си да получи изкупление, Илайджа тръгва с Клаус и скоро научава, че и Хейли е дошла във Френския квартал, търсейки следи за миналото на семейството си и е попаднала в ръцете на мощна вещица на име Софи. Междувременно в Мистик Фолс, Деймън и Стефан продължават с техния план за Елена, докато Катрин разкрива изненадваща уязвимост пред Ребека и я моли да достави съобщение.

Сезон 1

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
1 1 Always and Forever Chris GrismerMichael Narducci & Julie Plec 3 октомври 2013 2.21
Клаус Майкълсън, първородният вампир-върколак, хибрид, се завръща в привлекателното за всякакви свръхестествени същества място – френския квартал на Ню Орлиънс, град, който семейството му е помогнало да се построи преди повече от 300 години. Решен да помогне на брат си, Илайджа оставя сестра им Ребека и последва Клаус. Илайджа научава, че красивият и непокорен върколак, Хейли, е попаднала в ръцете на могъща вещица на име Софи Девъро. Когато Софи разкрива няколко променящи живота новини, Илайджа осъзнава, че на Първородното семейство може би му е даден втори шанс за човечност и изкупление. Клаус обаче е по-заинтригуван от неочакваната среща с бившето си протеже, Марсел, харизматичен, но жесток вампир, който сега има пълен контрол над свръхестествените обитатели на Ню Орлиънс. Клаус дава обещание да си върне това, което е имал преди – силата, града и семейството си. В епизода участват още Камил и Давина.
2 2 House of the Rising Son Brad TurnerDiane Ademu-John & Declan de Barra 8 октомври 2013 1.92
Когато Ребека пристига в Ню Орлиънс по настояване на брат ѝ Илайджа, тя среща Хейли, която ѝ поднася някои неочаквани новини. Загрижена, че брат ѝ Клаус ще извърши нещо нередно, Ребека иска помощ от непреклонната Софи. Отчаяна, Хейли взима нещата в свои ръце, но нещата бързо заемат опасен обрат. Решен да разкрие тайното оръжие на Марсел, Клаус е една стъпка преди другите и изпълнява плана си. Междувременно, след спречкване с Марсел, Ребека си припомня всичкия гняв и разочарованията, които Клаус ѝ е причинил през годините. Накрая Марсел използва помощта на Давина за собствения си опасен план.
3 3 Tangled Up In Blue Chris GrismerBart Nickerson &Ashley Lyle 15 октомври 2013 2.22
След като разкриват интригуващи тайни за някои от доверените хора на Марсел, Клаус и Ребека отиват заедно, за да се опитат да разгадаят империята на Марсел от вътре, въпреки опасенията на Илайджа. Те получават помощ от Софи, която се страхува да се намеси, заради гнева на тайното оръжие на Марсел – Давина. Ребека подло кани нищо неподозиращата Камил на грандиозно вампирско парти, организирано от Марсел, с което цели да го ядоса. Другаде, Хейли научава от Сабин, че свръхестествени създания в Ню Орлиънс са реагирали на потенциалното съществуване на бебето хибрид.
4 4 Girl in New Orleans Jesse WarnMichelle Paradise & Michael Narducci 22 октомври 2013 2.23
Годишният музикален фестивал "Dauphine Street" наближава и Давина копнее за една вечер навън, тя убеждава Марсел да ѝ позволи да присъства. Той се съгласява с неохота, но моли Ками да я наглежда. Агнес убеждава Хейли да посети мистериозен доктор и там тя прави шокиращо разкритие. Междувременно Клаус започва да се интересува повече от Ками, която му разкрива обезпокоителна информация относно миналото си, а упоритата Ребека си е поставила за цел да стигне до дъното на история за странна среща, в която е замесен Илайджа.
5 5 Sinners and Saints Chris GrismerJulie Plec & Marguerite MacIntyre 29 октомври 2013 2.05
Разгневен от последните събития, засягащи безопасността на нероденото му бебе, Клаус иска някои отговори от Софи, вярвайки, че тя е замесена. Софи разкрива на Клаус и Ребека обезпокояваща тайна от миналото си. Междувременно, Марсел иска Клаус да го придружи до блатистата река, заради страховитите останки, които са открити там, а Ребека, Софи и Хейли тръгват на своя собствена мисия. Давина се доверява на неочакван съюзник и разкрива шокираща информация за вещиците, което в крайна сметка води до тревожни открития.
6 6 Fruit of the Poisoned Tree Michael A. AllowitzDiane Ademu-John & Charlie Charbonneau 5 ноември 2013 2.03
Когато Клаус разбира, че животът на Хейли е застрашен, той прибягва до екстремни мерки, за да защити нея и нероденото им дете. Ками трудно се справя с трагичните събития от миналото си и затова се обръща към отец Кийрън за съвет. Марсел чувства, че не може да се довери на никой и посещава свой стар приятел, от който иска помощ. Междувременно Давина се опитва да разбере как да контролира магията си. Накрая Клаус съобщава изненадващи новини на отец Кийрън.
7 7 Bloodletting Jeffrey HuntMichael Russo & Michael Narducci 12 ноември 2013 2.40
Когато някой от миналото на Хейли се появява внезапно, тя започва да се тревожи за себе си и бебето. Въпреки нарастващото напрежение в отношенията им, Клаус и Илайджа се обръщат към Сабин, за да им помогне да намерят изчезналата Хейли. След като отива до реката, Клаус се озовава на изненадваща и опасна среща с неочакван посетител. Междувременно Давина успява да направи неочаквана връзка с някой, а Марсел предлага на Ребека съблазнителна оферта, която я оставя раздвоена.
8 8 The River in Reverse Jesse WarnDeclan de Barra & Julie Plec 26 ноември 2013 2.38
Ребека, изправена пред трудно решение, се обръща към отец Кериан за насока. Илайджа се бори с последствията от скорошен спор с Клаус. Хейли остава на негова страна, но скоро се отдръпва заради някой, който хвърля светлина върху миналото ѝ. Междувременно, отчаяната Ками се опитва да намери смисъла на загадъчно съобщение, на което попада случайно. Накрая, нищо неподозиращият Марсел разкрива информация включваща Клаус, конфронтацията ще завърши с неочакван обрат.
9 9 Reigning Pain in New Orleans Joshua ButlerAshley Lyle & Bart Nickerson 3 декември 2013 2.33
Марсел, дълбоко противоречив от последните събития, е изненадан, когато Клаус е открит към него за някои провинения от миналото си. Ками се опитва да открие смисъла на загадъчно съобщение, на което се е натъкнала и е обезпокоена, когато разкрива някои неща за миналото на Клаус. В същото време, в изненадващ обрат на събитията, групировката от хора взема нещата в свои ръце, което води до насилствени сблъсъци. Когато Хейли научава за план, целящ да навреди на върколаците до блатото, тя се обръща за помощ към Илайджа и Ребека. След като отиват към блатото, те се натъкват на върколак на име Ева, която разполага с информация, водеща ги до шокиращи разкрития.
10 10 The Casket Girls Jesse WarnCharlie Charbonneau & Michelle Paradise 14 януари2014 2.07
Докато Давина се опитва да помогне на Камил да си върне спомените, след като и е било въздействано множество пъти, Клаус, Илайджа и Марсел се опитват да я намерят и използват увлечението й по Тимъти за да привлекат вниманието й. Когато научава, че Давина е свободна, Софи Девъро моли Хейли да й помогне да намерят гробището на Селест (старо увлечение на Илайджа) за да може Софи да абсорбира нейната същност и да я използва за важни причини. Когато Давина се изправя срещу Клаус, Ребека помага на Давина и се опитва да докаже доверието й. Ребека планира и започва да създава нови приятелства за да може да завземе града. Междувременно, Софи намира гроба на Селест и Илайджа разбира за опасността за която Давина е говорила.
11 11 Après Moi, Le Déluge Leslie LibmanMarguerite MacIntyre & Diane Ademu-John 21 януари2014 2.51
12 12 Dance Back from the Grave Rob HardyMichael Russo & Michael Narducci 28 януари2014 2.32
13 13 Crescent City Chris GrismerMichael Narducci & Julie Plec 4 февруари2014 2.10
14 14 Long Way Back from Hell Matt HastingsAshley Lyle & Bart Nickerson 25 февруари2014 1.83
15 15 Le Grand Guignol Chris GrismerDeclan de Barra & Diane Ademu-John 4 март2014 1.80
16 16 Farewell to Storyville Jesse WarnMichael Narducci 11 март2014 1.73
17 17 Moon Over Bourbon Street Michael RobinsonMichelle Paradise & Christopher Hollier 18 март2014 1.53
18 18 The Big Uneasy Leslie LibmanMarguerite MacIntyre & Michael Russo 15 април2014 1.52
19 19 An Unblinking Death Kellie CyrusAshley Lyle & Bart Nickerson 22 април2014 1.50
20 20 A Closer Walk with Thee Sylvain WhiteCarina Adly MacKenzie & Julie Plec 29 април2014 1.77
21 21 The Battle of New Orleans Jeffrey HuntCharlie Charbonneau & Michael Narducci 6 май2014 1.44
22 22 From a Cradle to a Grave Matt HastingsDiane Ademu-John 13 май2014 2.05