Ангел Тошев: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 32: Ред 32:
| наем =
| наем =
}}
}}
'''Ангел Иванов Тошев''' е [[България|български]] [[футболист]], [[нападател]], състезател на [[ФК Сливнишки герой (Сливница)]].
'''Ангел Иванов Тошев''' е [[България|български]] [[футболист]], [[нападател]], ценител на жените,състезател на [[ФК Сливнишки герой (Сливница)]].


== Биография ==
== Биография ==

Версия от 12:38, 29 юни 2018

Ангел Тошев
Лична информация
ПрякорАчо,Ангата,Ангасори
Роден15 януари 1987 година
Ръст174
Постнападател
Настоящ отбор
ОтборФК Сливнишки герой (Сливница)
Номер25
Договор до2013
Национален отбор²
България5633
Треньор
19 Фег
1. Информацията за мачовете и головете включва само местните първенства .
2. Информацията е актуална към 5 автуст 2011.

Ангел Иванов Тошев е български футболист, нападател, ценител на жените,състезател на ФК Сливнишки герой (Сливница).

Биография

Роден е в семейство на спортисти, бащата Иван Тошев е състезател по хандбал в отбора на Пирин. Повлиян от баща си, Ангел играе хандбал, като в същото време тренира и футбол, като това продължава до 8 клас, откогато тренира само футбол, като първи треньор му е Стоян Карталов, в детско-юношеската школа на Пирин (Гоце Делчев).

Кариера

Завършвайки основно образование заминава за Пловдив, където учи и тренира в частната школа на Ботев 2002 с треньор Марин Бакалов. Оттогава се занимава сериозно само с футбол.

Първият му треньор при мъжете е Йордан Боздански в Пирин (Гоце Делчев), където през 2006 година подписва своя първи професионален договор. Играе за Пирин в Западната „Б“ ПФГ, като има отбелязани 20 гола. Една година прекарва в отбора на Банско, във ЮЗ „В“ АФГ, за който тим има 14 гола.

През 2009 година се присъединява към Пирин (Гоце Делчев), с който играе в Западната „Б“ ПФГ. През август 2010 година получава тежка контузия в мача срещу Чавдар (Бяла Слатина), като в 17-та минута му е счупен носът[1]. Опериран е и пропуска повече от месец от подготовката на отбора от Гоце Делчев. През февруари 2011 година е пред преминаване в отбора на Сливнишки герой, но в последният момент нещата се отлагат, и Тошев продължава да играе за родният си тим.

От месец август 2011 година вече официално става част от състава на ФК Сливнишки герой (Сливница), с който подписва двугодишен договор[2].

Вижте също

Източници