Направо към съдържанието

Чинарджък

Чинарджък
Çınarcık
40.6422° с. ш. 29.1203° и. д.
Страна Турция
Площ188,6 km²
Население34 076 души (2018 г.)
181 души/km²
Чинарджък в Общомедия
Гледка към Чинарджък
Чинарджък

Чинарджък (на турски: Çınarcık) е град и окръг във вилает Ялова в регион Мармара в Турция. Кмет е Нуман Сойер (Партия на справедливостта и развитието).

Чинарджък има постоянно население от 18 000 души, но местоположението му близо до Истанбул го прави популярно място за летни вили. През лятото населението може да достигне 300 000 души и строителството на нови летни вили в града върви бързо.

Чинарджък предлага редица ваканционни дейности, включително къмпинг, туризъм и плажове. По-голямата част от бреговата линия на града е скалиста, но западният край има пясъчни плажове с няколко ресторанта. Плажовете не са с високо качество според турските стандарти, тъй като в прибоя има значително количество водорасли и медузи. Нощният живот може да бъде оживен през лятото, поради големия брой жители на Истанбул, които отсядат там.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Çınarcık в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​