Кларънс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кларънс
Clarence
Лого на Кларънс
ЖанрПриключенски жанр
Комедия
Създател(и)Скайлер Пейдж
АктьориСпенсер Ротбел
Шон Джиамбро
Том Кенни
Кети Кроун
Ерик Еделстеин
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони3
Епизоди130
Продукция
Времетраене11 минути
Разпространение
ТВ каналКартуун Нетуърк
Картина1080i (16: 9 HDTV)
Излъчване14 април 2014 г.

(в САЩ)

24 ноември 2014 г. (в България)[1]
Страница в IMDb
Кларънс в Общомедия

„Кларънс“ е американски анимационен сериал излъчван по Картун Нетуърк, създаден от Скайлер Пейдж. Преди да създаде своя собствена анимация, Скайлер работи като сценарист в анимационния сериал Време за приключения. Анимацията има 3 сезона. Издаден е в САЩ на 14 април 2014 г. и в България на 24 ноември 2014 г.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Кларънс е духовито, оригинално момче, което винаги вижда светлата страна на нещата. Докато всички останали завиват надясно, Кларънс завива наляво... и се блъска в стена. Но това не му пречи да продължи по пътя си. Ежедневието на Кларънс е забавно и вълнуващо приключение. Той споделя това голямо приключение с приятелите си Сумо, умния, и Джеф, невротичния, както и със семейството си, което включва Мери, неговата изключително смела майка, и Чад, нейното много спокойно гадже.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Основни герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Кларънс Уендъл – Кларънс е духовито, оригинално момче, което винаги вижда светлата страна на нещата. Докато всички останали завиват надясно, Кларънс завива наляво... и се блъска в стена. Но това не му пречи да продължи по пътя си. Ежедневието на Кларънс е забавно и вълнуващо приключение. Той споделя това голямо приключение с приятелите си Сумо, умния, и Джеф, невротичния, както и със семейството си, което включва Мери, неговата изключително смела майка, и Чад, нейното много спокойно гадже.
  • Джеф Рандъл – 10-годишният най-добър приятел на Кларънс. Главата му е кубична, а тялото му е изключително слабо, получава по-добри оценки от Кларънс и повечето си съученици, въпреки че, противно на това, в което обича да вярва, има среден интелект, както е показано в епизода „Средно статистическият Джеф“. Той е перфекционист на обсебващо ниво и е много организиран във всичко, което прави и планира. Обикновено е срамежлив, страхува се от мръсотия или микроби. Живее с майка си, голяма и внушителна, но мила жена, и приятелката си, хипи. Гардеробът му е светлосиня риза, кафяви къси панталони и сини сандали с бели чорапи.
  • Райън „Сумо“ Сумовски – 10-годишният втори най-добър приятел на Кларънс. Той е палаво момче, а също и донякъде молко лош и див; семейството му е най-голямото и най-нескромното от групата, по същата причина, поради която той е най-добрият импровизатор или търси удобство, когато си набавят това, от което се нуждаят, защото е свикнал с ръчния труд и търси начин да спести. Гардеробът му е черна тениска, дънкови шорти и кафяви обувки. Той е плешив, защото когато се запознали с Кларънс, Сумо го помолил да обръсне косата си, която била дълга и руса. Изглежда, че е влюбен в Челси, но отказва да го признае, въпреки че веднъж са се целунали по време на разгорещена дискусия.

Второстепенни герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Мари Уендъл – Майката на Кларънс. След като скъсва с бившия си приятел Деймиън, тя се премества в Абърдейл със сина си Кларънс и приятеля му Чад. Подобно на сина си, тя е дружелюбна, забавна и търпелива. Грижи се за Кларънс с много любов и го моли да ѝ помогне да почисти, като маскира това като някаква игра. Подкрепя сина си винаги, когато той има проблем и не знае какво да прави. Мери работи като фризьорка във фризьорския салон Hip Clips.
  • Чарлз „Чад“ Касуел III – гаджето на Мери. Тъй като Кларънс няма контакт с биологичния си баща, Чад е като негов доведен баща. Въпреки че има диплома, Чад няма постоянна работа, а изкарва прехраната си чрез различни странни занимания, включително като рекламно лице за Hip Clips. Майката на Мери не е много впечатлена от него, защото за разлика от Деймиън той не е богат и няма кола. Той обича да свири на китара и е запален по рок музиката.
  • Белсън Ноулс – Нелсън обича да тормози съучениците си, но рядко физически, предимно словесно. Обича да се подиграва с другите и не е много популярен в училище заради неприличната си, повърхностна и апатична личност. Извън приятелите му само Кларънс го харесва, което е взаимно, но Белсон никога няма да го признае. Въпреки това той неведнъж се е опитвал да разруши репутацията на Кларънс, защото завижда на неговата популярност. Въпреки това понякога Белсън може да бъде мил към другите и е артистично надарен, тъй като е нарисувал комикс за супергерой делфин.
  • Г-жа Мелани Бейкър – Учителката на Кларънс, която говори много бързо и много. Тя е услужлива и разбираща учениците си, но също така често е преуморена и бързо губи самообладание.
  • Челси Кизикони – Втората най-добра ученичка в класа и момче. Тя е сприхаво, откровено момиче, което твърди, че е „по-добра“ от всички момчета и особено по-добра от Сумо. Въпреки това (или може би заради това) тя е имала първата си целувка с него в къщичката на дървото.
  • Брийн – Брийн е приятел на Джеф и най-умният ученик в класа. Добрите оценки са много важни за него, така че той учи много и има отлично общо образование. Подобно на Джеф, той е изключително предпазлив и ентусиазиран. Въпреки алергията си към фъстъци, той изяжда сандвич с фъстъчено масло в епизода „В зоопарка“, за което по-късно съжалява.
  • Пърси Дамър – Много чувствително момче със слаб и тих глас. Изглежда и наивен, тъй като дава на Брийн сандвич с фъстъчено масло въпреки алергията му, като Пърси не знае, че фъстъченото масло се прави от фъстъци. Прекарва по-голямата част от свободното си време с Белсън и неговите приятели. Подобно на родителите си, той има кръгла форма.
  • Нейтън – Един от приятелите на Белсон. Той е силен, но му липсва мускулна маса и интелект. Затова е услужлив и по-приятелски настроен от Белсон, когото не подкрепя, когато прекалява.
  • Дъстин Конуей – Друг приятел на Белсон. Той обича да играе видеоигри и футбол. Обича да участва в шегите на Белсон, но също като Нейтън има добро сърце.

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Серийната премиерата в САЩ е на 4 април 2014 г. по Картуун Нетуърк. В Канада, тя започва да се излъчва на 4 септември 2014 г. по Телетуун. Започва излъчването си в Австралия на 6 октомври 2014 г. и в Обединеното кралство и Ирландия на 1 ноември 2014 г.

Премиерата на анимацията в България и Русия е на 24 ноември 2014 г. 

Анимацията приключи на 24 юни 2018 г. в САЩ с 3 сезона.

Български дублаж[редактиране | редактиране на кода]

Дублажът е извършен от студио Про Филмс. В дублажа участват Росен Русев, Надя Полякова, Живко Джуранов и други.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Кларънс

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Clarence Confirmed For Cartoon Network RSEE In November // Архивиран от оригинала на 2019-05-02. Посетен на 9 април 2019 г. (на английски)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]