Аварийно кацане

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Аварийно кацане
Режисьори Кристина Грозева,
Петър Вълчанов
Сценаристи Мария Станкова
Васил Барков
В ролите Тодор Танчев,
Стефан Денолюбов,
Христофор Недков,
Елен Колева
Музика Христо Намлиев
Оператор Александър Станишев
Премиера 2010
Времетраене 72 минути
Страна България
Език български
Външни препратки
IMDb

„Аварийно кацане“ е български телевизионен игрален филм (драма) от 2010 година на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, по сценарий на Васил Барков и Мария Станкова. Оператор е Александър Станишев. Музиката във филма е композирана от Христо Намлиев.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Роли във филма изпълняват актьорите:

Награди[редактиране | редактиране на кода]

  • Награда за най-добър телевизионен филм, 29-ти фестивал на българското игрално кино „Златна роза“, Варна 2010

Визитка[редактиране | редактиране на кода]

4 февруари 2011, петък, от 21:45ч. БНТ 1 излъчва българския филм „Аварийно кацане”. Това е и неговата първа телевизионна премиера в българския ефир.

„Аварийно кацане” е копродукция на БНТ и разказва историята на трима мъже, приятели от детски години, които се срещат след дълга раздяла. Всеки от тях е извървял своя път в живота – един е осъществил детската си мечта да стане пилот, друг, не толкова успял, защото не е могъл да стане пилот, е на път да пропадне, трети се е ориентирал към политическа кариера на местно ниво. Срещата ги връща назад в годините, когато двама от тях са били влюбени в едно момиче и са мечтаели да станат пилоти. Припомняйки си миналото, в днешния ден те се отправят по следите на една изгубена любов, на една изгубена мечта и на едно изгубено приятелство.

Режисьори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а главните роли се изпълняват от Тодор Танчев, Стефан Денолюбов, Христофор Недков, Елен Колева и др.

Всички те са специални гости в студиото на предаването „Полет над нощта”, в същата вечер малко след филма. Зрителите на БНТ1 имат възможността да задават своите въпроси към гостите в студиото, посредством жива телефонна връзка.

Сценаристи на „Аварийно кацане” са Мария Станкова и Васил Барков, оператор- Александър Станишев, музика- Христо Намлиев.

Филмът е отличен с Награда за най-добър телевизионен филм на 29-ти Фестивал на българското игрално кино „Златна роза”, Варна 2010 г.

Публикувано от Веселин Марков, Източник СЛАВА.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за