Адвокатска кантора

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Адвокатската кантора е стопански субект, състоящ се от един или повече адвокати, които се занимават с юридическа дейност. Основните услуги, предлагани от една адвокатска кантора, са съветване на клиенти (хора или фирми) за техните законни права и задължения, и представяне на клиенти на граждански и криминални дела, фирмени транзакции и др.

Адвокатската кантора, според своето устройство, може да бъде:

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Law firm“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.  

Адвокатската кантора не може да бъде юридическо лице ! Всичко написано по-горе е грешно и незаконосъобразно. С уважение: адвокат Петър Атанасов-София.