Алекс Лаутерстейн

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Алекс Лаутерстейн
американски диджей
Роден
1992 г. (28 г.)

Уебсайт

Алекс Лаутерстейн (Alex Lauterstein) е американски хаус DJ от латиноамерикански произход. Музиката му е силно повлияна от европейския саунд, който преобладава и в южноамериканските клубове в съчетание с типичния за Ибиса стил. Страст му е да миксира европейски транс и нюйоркски хард-хаус.

Роден в Уругвай, през 1992 той емигрира в САЩ. Дотогава студент по архитектура, в Ню Йорк той работи като преводач, сервитьор и модел. Отначало започва да миксра само за удоволствие, но скоро талнатът му е оценен от Нюйоркския клуб Наубар (Nowbar). Не след дълго той става търсен и от много от най-престижните нощни клубове в града, а Дани Теналя го кани да подгрява участията му. Талантът му не остава скрит и за Петер Раухофер, с който под името Size queen заедно работят по няколко парчета. Едно от тях – „K-hole“, което Лаутерстейн миксира става и първия негов комерсиално издаден ремикс. През 1998 той е поканен да открие летния сезон на легендарния Нюйоркски нощен клуб Лаймлайт (Limelight). Там той бива забелязан от Марк Бъркли и Джон Блеър – организатори на партита. Дуото представя наскоро дебютиралият Лаутерстейн и уникалния му саунд на няколко елитни партита в най-известните клубове на Ню Йорк.

Поради репутацията която си създава Лаутерстейн става често канен както в други американски градове, така и в чужбина. Има много участия в Канада, Южна Америка (от където той произхожда) и дори в Токио, където е поканен за участие в партито на представянето на италианска мъжка модна колекция.

В момента Алекс работи по два студийни проекта. Единият е съвментен с Хейли Мос и се казва „Three wing butterfly“ – ще съчетава филмова музика с електроника и хаус. Първото им съвместно парче е миксирано от Петер Раухофер. Освен това Лаутерстейн работи по следващият самостоятелен и изцяло авторски албум от поредицата „Global groove“, след излизането на който Алекс ще направо промоционално турне.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

  • HX Project (2000)
  • Global Groove: Feel My Drums (2001)
  • Global Groove: Chill Out (2002)