Барбара Рен

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Барбара Рен
Родена 20 ноември 1939 г. (81 г.)
Професия писател
Националност Флаг на Англия Англия,
Флаг на Великобритания Великобритания
Активен период 2009 -
Жанр книги за самопомощ
Тема лечение чрез хранене

Барбара Рен (на английски: Barbara Wren) е английски натуропат, хомеопат и водещ специалист по диетология и здравословно хранене, автор на бестселъри в жанра книги за самопомощ.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

Барбара Рен е родена на 20 ноември 1939 г. в Англия. Учи за медицинска сестра и работи в болница „Света Мери“. През това време развива анорексия, която я измъчва в продължение на години. След завършването си работи в университетския колеж „Хоспитал“ в Лондон с пациенти с рак на щитовидната жлеза.

През следващите десет години се омъжва и ражда 4 деца. След раждането на четвъртото дете развива симптоми на хронична умора и множествена склероза, и почти се обездвижва. Тъй като по това време медицинската общност не е развила лечение за болестта, тя създава своя собствена философия и система за излекуване. Премества се в Девън, Югозападна Англия, участва в основаването на мрежа от клиники и започва практика като диетолог.

Прилага успешно своите идеи в лечението на заболяването си. Успява да се възстанови и да роди петото си дете. Основава и ръководи Колежа по естествено хранене в Лондон (The College of Natural Nutrition), в който обучава диетолози в периода 1982 – 1989 г. След закриване на колежа продължава с частната си практика. Публикува статии в националната преса, изнася лекции и семинари.

Първата ѝ книга „Клетъчно пробуждане“ (2009), както и следващата „Завръщане към светлината“ са издадени на български език (ИК „Кибеа“).

Барбара Рен живее със семейството си в Лондон и Дъблин.

Произведения[редактиране | редактиране на кода]

  • Cellular Awakening: How Your Body Holds and Creates Light (2009)
    Клетъчно пробуждане: как тялото задържа и създава светлина, изд.: ИК „Кибеа“, София (2011), прев. Станислава Миланова
  • Our Return to the Light: A New Path to Health and Healing (2013)
    Завръщане към светлината: нова пътека към здравето и изцелението, изд.: ИК „Кибеа“, София (2014), прев. Станислава Миланова
  • A Year of Schwartz Rounds: Using Psychology to Create New Spaces and Have New Conversations in Healthcare Organisations (2015)
  • True Tales of Organisational Life: Using Psychology to Create New Spaces and Have New Conversations at Work (2015)

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]