Бен Барнс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Бен Барнес)
Бен Барнс
Ben Barnes
Бен Барнс през 2013 г.
Бен Барнс през 2013 г.
РоденБенджамин Томас Барнс
20 август 1981 г. (42 г.)
Активност2006 -
Уебсайт
Бен Барнс в Общомедия

Бен Барнс (на английски: Ben Barnes) е английски актьор. Най-известната му роля е като Каспиан Х във филмовата поредица „Хрониките на Нарния“. Дебютира в игралното кино във филма по романа на Нийл ГеймънЗвезден прах“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Бен Барнс е роден на 20 август 1981 г. Израснал е в семейството на баща психиатър и майка психоаналитик. Има и по-малък брат на име Джак.

Като 15-годишен започва да пее в училищния хор и да играе в училищни мюзикъли. Завършва Университета Кингстън. Кариерата му започва в театъра, където получава малки роли. Тъй като кариерата му на актьор в театъра не върви много добре, Бен е принуден да работи като сервитьор в заведения. По-късно получава епизодична роля в сериала „Лекари“ (2006). След това Бен участва във филмите „По-голям от Бен“, „Звезден прах“ (където си партнира с Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър), „Лесно целомъдрие“ (където партньори са му Джесика Бийл и Колин Фърт), „Дориан Грей“ (филм по книгата „Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, Бен изпълнява главна роля), а през 2011 г. участва в „Да убием Боно“. Но въпреки всичките главни роли, които Бен е изиграл ролята, която го изпраща на върха е ролята му на Принц Каспиан в „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан“ и „Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване“.

Частична филмография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]