Беседа:АК-47

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Мнение на Korio[редактиране на кода]

Аман,от псевдоисторици,от псевдооръжейници и псевдоразбирачи.Кога изгърмяхте по пет патрона и много взехте да знаете. Когато я изучавате пет години тази схема и още пет пъти по толкова да я произвеждате,тогава може да изказвате компетентни мнения.Историческият фрагмент ще бъде премахван до тогава,докато небъде написан по тъкъв начин,че да не е в разрез с правилата на Уикипедия,а именно:ПИШЕТЕ БЕЗПРИСТРАСТНО!,ПИШЕТЕ НА АКАДЕМИЧЕН ЕЗИК!

ПС:Който има съмнения,че някой е крал или копирал от някого-има ПАТЕНТНО БЮРО,и двата образеца фигурират там. Германската страна и до ден днешен не е предявила претенции! --Предният неподписан коментар е направен от Korio (беседа • приноси) .

Здравейте. Виждам, че след заключване на статията все пак сте писал на беседата. Има утвърдени работещи практики как една статия да бъде доведена до неутрален вид. Многократното необосновано изтриване на текст не е сред тях. Следващия път не започвайте редакторска война, а направо преминете към дискусия.
В Уикипедия едно от най-важните правила е да се посочват достоверни източници за цитираните твърдения. Моля запознайте се кое как се прави тука и е много вероятно да успеете да се аргументирате. --Поздрави, Петър Петров 11:58, 1 октомври 2009 (UTC)[отговор]

Това изречение, как да го възприема?[редактиране на кода]

" Това е мит, пропаганда, произлязла от западно-капиталистическият блок— основно от САЩ." Това е Уикепедия а не Работническо Дело!!!

Митовете че оръжие с уникални качества е създадено от прост танкист а не от инженери, връзваха дикиш с милиционерските похвати на социалистическата пропаганда. Име десетки документални филми на сериозни автори, които разказват за многобройните германски инженери, закарани в СССР и работещи по всичките им оръжейни програми. Има достатъчно източници на обективна информация.


........То пък Титаник като е бил създаден от инженери така я е фтасал,че чак почвам да се чудя кой е по-прост - танкиста или инженера..... ПС: приятелю-задкомпютърен философ,за твое сведение танкист е професия за която се изисква здрав гъз,здрав кръст и не по-малко здрав мозък,за твое сведение във всяко едно съсловие си има и прости и умни хора.Така че,ти предлагам да се въздържаш от такива изрази.А Михаил Калашников е станал "прост танкист" защото такива са били обстоятелствата и между другото и до сега инженерите конструиращи оръжие винаги се допитват до такива хорица,които ти така лекомислено наричаш "прости",а те знаят най-добре какво трябва,защото са виждали и патили......

А относно германските инженери в СССР,това в кои филми го гледа-в тези дето ги дават по Дискавъри ли? Съдбата на германските инженери е била да чукат павета и да наливат бетонни писти за самолети в Сибир. Това също е военна програма,даже стратегическа.Бъди спокоен,СССР си е имал своите инженери в пъти повече и в качествено и в количествено отношение.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 95.43.61.213 (беседа) 19:36, 23 ноември 2012 (проверка)

///////////////////////

Относно инженерите и техниците - уникално оръжие се създава от уникални изобретатели- това са хора, които си го "имат". Обикновено те измислят една конструкция през целия си живот. Не е лошо да се напише малко и за самозарядните пушки на Симонов и Токарев. Те също имат отношение в историята на АК. Със сигурност са повлияли на разработката на оръжието и доказват руската следа(а не готовото копиране).--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 212.233.143.19 (беседа) 12:10, 19 август 2017 (проверка)