Беседа:Ал Торо

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Относно изтриването на статията[редактиране на кода]

Добавени са източници, моля преразгледайте изтриването й. --79.100.18.26 08:13, 24 август 2012 (UTC)Галина Сарандева

Здравейте, за съжаление дори така отредактирана статията не изпълнява изискванията за Уикипедия:Биографии на живи хора, конкретно в частта за Уикипедия:Благонадеждни източници, като такива могат да се приемат само тези от Хеликон, Електронната библиотека и Програмата, докато Фейсбук, лични страници и блогове - са абсолютно неблагонадеждни такива (с малки изключения). Т.е. източниците трябва да са от сериозни електронни/книжни медии, да са нетривиални по съдържание (каквито са рекламите, прес-съобщенията и т.н.) и преди всичко да са третични по същество. По-голям проблем обаче аз виждам в Уикипедия:Значимост (хора), за жалост 2-3 написани книги в днешно време не са достатъчни, за да покрият тези изисквания. Не ме разбирайте грешно, нямам нищо против конкретния автор, но такива са основните правила в Уикипедия и всички редактори тук се стремим да ги прилагаме без симпатия или негативно чувство. Виждам, че Ал Торо е споменат в статията Книга-игра, като един от възродителите на жанра към днешна дата. Това според мен е достатъчно като информация за него към настоящия момент. Ако издаде още няколко томчета, ако бъде награден със значима литературна награда примерно, ако бъде отразен в български медии, то тогава мисля никой няма да има против, статията да бъде възстановена. --Подпоручикъ (беседа) 08:43, 24 август 2012 (UTC)
Прието, изтеглете статията за момента щом са такива изискванията за "Биографии на живи хора", бях подведена от субективизма на значимостта, тъй като го отнасях към размерите на нашата държава, а не в световен мащаб. След някое и друго томче ще подновим материала, нека засега не пречи на енциклопедията :) Благодаря на екипа за отделеното време и съдържателната обосновка и се извинявам за създадената работа. --79.100.18.26 09:25, 24 август 2012 (UTC)Галина Сарандева
Разбира се, ако имате някакви въпроси занапред по проекта Уикипедия, винаги можете да се обърнете към мен или кой да е друг редактор за помощ, съвет или разяснение. Поздрави! --Подпоручикъ (беседа) 09:37, 24 август 2012 (UTC)