Беседа:Български човешки права в Македония/Архив 1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Във всички сайтове и статии, посветени на БЧПМ пише, че центърът е във Воден (в частност в апартамента на Стоянов:-)). Това Солун откъде е?--Мико Ставрев 13:41, 10 септември 2006 (UTC)

На англ. версия пише, че е в Солун. Ти иначе чувал ли си за тях, това за което се представят ли са и действително ли са българи? --Ванка5 15:52, 10 септември 2006 (UTC)
За действително ли са българИ - не съм сигурен. Мога да кажа само, че Николай Стоянов наистина е българин, а май само той е БЧПМ. През 90-те той съди Гърция да се прекръсти на Николай Стоянов и ги осъди в Страсбург, но те пак не му позволиха. Четох някъде едно интервю на гръцки с него.--Мико Ставрев 15:56, 10 септември 2006 (UTC)
Виж това - от неговия сайт и това - от един гръцки.--Мико Ставрев 17:17, 10 септември 2006 (UTC)

Как е на македонски: Български човешки права в Македония? --Бърков 16:40, 17 февруари 2007 (UTC)

Мисля, че е Бугарски човекови права во Македониjа. --Пакко
Благодаря! --Бърков 16:48, 17 февруари 2007 (UTC)
Бърков, да не си решил да ограмотяваш комшийте като напишеш статия за партията в македонското уики :-)? --Пакко
Именно. Написах за македонската Виножито, а сега и за нашата. --Бърков 17:05, 17 февруари 2007 (UTC)

Хехее Както казват руснацците молодец!. И аз бех се навил, ама немам нерви да се разправям с македонстващите. Ако успееш да се пребориш напиши и статия за Радко :-). Успех! --Пакко

Ето я:[1]--Бърков 17:20, 17 февруари 2007 (UTC)
Браво! Напиши името на председателя на гръцки в скоби, както е на български и сложи категория:Грчки партии, както и Надворешни врски :))

В английската версия пише, че освен в Гърция партията се бори и за признаване на българско малцинство в Република Македония. Това вярно ли е? --Бърков 17:32, 17 февруари 2007 (UTC)

Не съм наясно... Много малко информация има за тази партия... Но може да се смята и за вярно... Логично е, че щом е партия на македонските българи, то тогава тя е антимакедонистка... --Пакко
Мисля, че е по-добре да отсъства от македонския вариант, за да не ги ядосаме. --Бърков 17:37, 17 февруари 2007 (UTC)
Хехеееее ама разбира се иначе корисникот Македонец ще те изяде ;))))
Вижте те твърдят, че са с център Воден и имат секции Солун, Лерин и Костур, както и в Скопие, Прилеп, Битоля и Куманово. Вижте втория линк горе - писмото на Антон Кацоров (Андонис Кацорис). Но това си е тяхно твърдение - може да се напише така "твърдят" и да се линкне писмото.--Мико Ставрев 17:42, 17 февруари 2007 (UTC)
Въобще не е лошо да се преразкаже писмото - ще се заема по-късно.--Мико Ставрев 17:51, 17 февруари 2007 (UTC)
Абе нема какво да се заблуждаваме, те са една шепа хора за разлика от македонстващите. Техната пропаганда е успешна. Бърков разбрах, че ще ходиш към Лерин. Попитай деликатно за тая партия... --Пакко
То ще е по-нататък, но най-вероятно да. Ще попитам да се надяваме. --Бърков 17:48, 17 февруари 2007 (UTC)
Те и Виножито не са много, но са повече наистина.--Мико Ставрев 17:46, 17 февруари 2007 (UTC)
Ех, тоя македонизъм... жилав е като нежелан плевел в зеленчукова градина... --Пакко
Eдиният сайт не е активен...
Работи, но отвреме на време прекъсва. Изчакай.--Мико Ставрев 18:03, 17 февруари 2007 (UTC)
Ето вече работи.--Мико Ставрев 18:10, 17 февруари 2007 (UTC)

Радвам се, че ще се заемеш. Вчера ми представиха този доста интересен документ [2] --Бърков 18:00, 17 февруари 2007 (UTC)

Onзи ден гледах по СКАТ фил за Егейска Македония... беше много тенденциозен. Постоянно се говореше за българско малцинство, но само за малко говори една стара жена... Иначе видях доста добри кадри, тая част на Гърция наистина е красива... --Пакко

Дали ще е възможно да напишеш това и в македонската версия? - Партията твърди, че македонска нация не съществува нито на територията на Гърция, нито на територията на Република Македония, а местното население е с български произход. Според Кацоров „човешките права на българите в Гърция и в Република Македония се потъпкват систематично от властите в тези две държави и се нуждаят от защита“. Партията се обявява за запазване на независимостта на Република Македония, но за поддържане между нея и България на отношения от типа на тези между Кипър и Гърция. --Бърков 18:33, 17 февруари 2007 (UTC)

Някой да го преведе това на македонски диалект и ще го постна в тяхната статия. Няма проблеми.--Н.Христов 19:09, 17 февруари 2007 (UTC)
Нема смисъл, ще го изтрият... Така рискуваш да изтрият цялата статия... Нали има препратка към българската версия... който иска ще разбере истината. --Пакко
Текстовете са директно от писмото - има го може да се види и ако се напише коректно мисля, че няма да се изтрие.--Мико Ставрев 18:54, 17 февруари 2007 (UTC)
Хм, ами пробвайте... Аз съм песимист. Макар да съм до известна степен националист малко ми настръхнаха косите от исканията им... доста са радикални... --Пакко
Ааа не - аз в македонската уикипедия само по географски въпроси, не ми се иска да си късам и моите и чужди нерви - гледам Бърков е ентусиаст (сигурно е от Кичука:-)), оставям му честта изцяло:-)--Мико Ставрев 19:04, 17 февруари 2007 (UTC)
E, то така е най-лесно... Я напиши едно мъниче в гръцкото уики, нали си гръкоговорящ :))))) --Пакко
Гъркочетящ за съжаление е по-вярно, но като за мъниче мога.--Мико Ставрев 19:09, 17 февруари 2007 (UTC)
Браво Мико, у тебе се кълнем :-), дерзай и като я напишеш дай линк да се кефя ;)))). --Пакко

Не съм от Кичука, но това не пречи. Дайте ако искате да оформим тук македонския вариант (възможно най-безпристрастно за да не го изтрият) и да го постнем. Ще се радвам много и на гръцко мъниче. --Бърков 19:42, 17 февруари 2007 (UTC)

[3]

Браво за гръцкия вариант!--Бърков 19:47, 17 февруари 2007 (UTC)

Eй, Мико страшен си ;) --Пакко

Айде, Мико гръцките ултранационалисти ти предложиха статията за изтриване... --Пакко
Еми, подозирах го - няма да седна да си разбридам чорапитеУхилен съмУхилен съмУхилен съм--Мико Ставрев 19:58, 17 февруари 2007 (UTC)
Не им прави чест... Нали са първите "демократи", бааа мааа им... --Пакко
Като се замислиш може би имат право - обектът не е от особена значимост (засега?).--Мико Ставрев 20:01, 17 февруари 2007 (UTC)

Колко мъничета има... това не е проблем. Просто са си ултранационалисти... --Пакко

Някой е премахнал шаблона за изтриването на гръцката статия, за сега. Да не би да е някой от вас? --Бърков 20:50, 17 февруари 2007 (UTC)

Не съм аз, с'а има друг шаблон, но не знам какво означава... --Пакко
Бавно изтриване. Първият гласувал се аргументира с "ниска значимост", честно казано може би аз бих гласувал за.Ухилен съм--Мико Ставрев 20:56, 17 февруари 2007 (UTC)
Ей, шемет Ухилен съм я не се излагай. Драсни още два реда от исканията на партията, белким стане значима. --Пакко
Това няма да я направи значима - трябват си хора и избори, а не искания за ревизия на Ньойския договор - двама души са - единият инженер, другият в Канада. (Верно пък че ми даде разрешение за снимка от сайта им, т.е. длъжник съм му:-))--Мико Ставрев 21:00, 17 февруари 2007 (UTC)
Какви снимки, интересни ли са :-)? Междудругото издирвам икона на Св. Гаврил Лесновски. Можеш ли да ми помогнеш? --Пакко
Ами тая от Техово (Ном Пела), щото е репортажна и е силно илюстративна за цялата тая истерия около паметниците в Егейска Македония. Можеш да видиш и предпредпоследния параграф на Екши Су - за Петрос. Не ми работи скенерът пич, сори. Мога да снимам някоя с фотоапарата, ама се кривят. Пък и не знам къде може да има. --Мико Ставрев 21:09, 17 февруари 2007 (UTC)

Имаме второ мнение за гръцката статия! Мико превеждай! --Бърков 21:11, 17 февруари 2007 (UTC)

Коментар. Човекът мисли, че не е от достатъчно време там, за да гласува, но има английска, българска и славомакедонска версия, където текстът е като за Виножито. (Не е анонимният, който я е написал). Излязал съм анонимен -а имам акаунт. Ебати. И викам да ги оставим на мира хората да си решат.--Мико Ставрев 21:18, 17 февруари 2007 (UTC)
Да видях. Не мислиш ли, че е крайно време на да драснеш едно мъниче за андартите...Ухилен съм --Пакко
Що бе я виж Коте Христов и Гоно Йотов, колко добре съм ги докарал, ако в гръцката се появи за Апостол войвода такава статия, ще им сваля шапка.Ухилен съм

Между другото в горното гласуване трият Андон Калчев. Ако него го изтрият виж вече ще е срамно малко за тях. Човекът е значим както и да го погледнеш.--Мико Ставрев 21:20, 17 февруари 2007 (UTC)

Да току-що го видях... Иначе аз знам кои са андартите. Говорех за едно мъниче, което да обяснява що е андартин. --Пакко
Дълга е тая работа, а имам няколко недовършени статии - ММТРО, Цеко Петков, които ги забравям. Иначе залагам червена препратка Гръцка въоръжена пропаганда в Македония, ако искаш я почни.--Мико Ставрев 21:25, 17 февруари 2007 (UTC)

Мико, ще можеш ли да им обясниш, че ти си написал статията и че и тя и по-горната са значими? --Бърков 21:25, 17 февруари 2007 (UTC)

Мисля да ги оставим на мира - не ми се разправя, още повече на език, който ми е труден - а и наистина не съм убеден в значимостта - на кантара е - ще трябва да напиша текст "аз съм автора, но наистима може би сте прави, че е на кантара". Вие как ще реагирате, ако се появи статия за някоя от безкрайно многото ни идиотски партии, която дори не се е и явявала на избори.--Мико Ставрев 21:29, 17 февруари 2007 (UTC)

В случая ти решаваш. Благодаря, че все пак се пробва (въпреки че гърците са големи националисти) и написа и гръцка версия на статията. --Бърков 21:35, 17 февруари 2007 (UTC)

Я и аз да окна. Вие пък що не вземете да преведете на английски текста на писмото на Кацоров/Кацорис за ен?--Мико Ставрев 22:22, 17 февруари 2007 (UTC)

Βουλγαρικά Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Μακεδονία. Ίδρυση - Καταστατικό Тук ми излизат знаци на кирилица, които нямат смисъл. Става въпрос за втория източник.--Бърков 11:50, 18 февруари 2007 (UTC)

Не знам защо. На гръцки е - дай му вю грийк сирилик.--Мико Ставрев 14:14, 18 февруари 2007 (UTC)

Ех, тез гърци, бе! Изтриха хубавата статия! --Бърков 18:06, 5 март 2007 (UTC)