Беседа:Вечно дерби/2007

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Преместено от У:СИ

Преместено от У:СИ от мен, Спири / беседка 23:00, 11 октомври 2007 (UTC)

Вечното дерби - липса на енциклопедичност. --Пенчо 08:17, 6 октомври 2007 (UTC)

В момента я редактирам и допълвам, т.е. не ми липсва желание. --South 08:42, 6 октомври 2007 (UTC)
Заглавието е неенциклопедично. --Пенчо 08:50, 6 октомври 2007 (UTC)
Не мога да се сетя за друго, може би "Левски - ЦСКА (футболни мачове) през годините" или "Вечното футболно дерби на България"? --South 08:54, 6 октомври 2007 (UTC)
По добре направи специална страница "футболни дербита". Там може под формата на таблици да се добавят всякакви такива инфoрмации - всяко дерби като отделна глава. --Пенчо
В такъв случай нека въпросната статия да се изтрие. Тези дни ще създам по-обобщаваща с българските футболни дербита. --South 09:06, 6 октомври 2007 (UTC)
Няма защо да се трие. Обектът е достатъчно значим. Статията обаче се нуждае от обработка.--Ģiverņ 10:23, 9 октомври 2007 (UTC)
И аз не мисля, че статията е неенциклопедична, дори напротив - по темата може да се напише много. Просто сега статията прилича повече да лист със статистика, нужно е да се прибави и текст. Иначе за името - „Вечното дерби на българския футбол“ или „Вечните дербита на българския футбол“ (защото не мисля, че примерно Локо Пд и Ботев ще се съгласят, че има само едно вечно дерби :-)) --keranov 06:35, 12 октомври 2007 (UTC)
"Вечното дерби" си остава нарицателно за сблъсъка между Левски и ЦСКА, неслучайно най-успелите и титулувани отбори. Ако ще се слива или ще се добавят други дербита към това, по-добре е да се преименува на "Българските футболни дербита". При това, с цялото ми уважение към феновете на Ботев и Локо от Пловдив. "Пловдивското дерби" само по себе си е уникално и от двете страни се стремят да вършат уникални работи по терена и по трибуните (като подкрепа), но определено в България има само едно Вечно дерби и то е в София. --South 12:15, 12 октомври 2007 (UTC)
За етимологията и историческа справка вижте en:Local derby. А наличието на en:The eternal derby все пак... нищо не значи :-) фразата "вечно дерби" "eternal derby" се ползва не само в България и статията следва да отрази и вечните дербите в други страни, например „Динамо“ (Загреб) - „Хайдук“ (Сплит) и „Цървена звезда“ - „Партизан“. Много е вероятно да има и други фрази на английски, с други прилагателни, но в този смисъл. --Спири / беседка 12:43, 12 октомври 2007 (UTC)
На английски има хубава обединяваща статия en:Major football rivalries. --keranov 12:54, 12 октомври 2007 (UTC)
Spiritia, в такъв случай - тогава "Вечното дерби (Български футбол)" не става ли? :) Аз вече изразих своето мнение - ако ще се добавят и други дербита (Пловдив, Варна, Бургас и т.н.), да се преименува на "Българските футболни дербита". Тогава обаче обемът ще стане прекалено голям, ако се поместят резултатите от всичките мачове. --South 12:56, 12 октомври 2007 (UTC)
South, аз си го представям като статия описваща в началото общи черти на отделните дербита, поведение на фенове, финансови аспекти, отношение към играчи/треньори, които са преминавали от един отбор във вражеския, и от сорта. После отделни секции посветени на считаните да "вечни" дербита в различните страни с конкретна информация (кога се заражда дербито, обзорна информцаия за динамиката през годините; в какво се изразява дербито: напр. поведение на играчите на терена и на феновете, както и най-паметни моменти). Не бих затрупвала страницата със детайлни статистики, ако такива могат да бъдат намерени на специалицирани външни сайтове. --Спири / беседка 13:12, 12 октомври 2007 (UTC)