Беседа:Време на насилие

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Isn't the actual title of the film the same as the book: Време разделно?
Is Време на насилие a sort of a nick title? (Sorry for not writing in Bulgarian, I don't speak the language.) Calusarul 14:22, 2 август 2011 (UTC)[отговор]



"Филмът е високобюджетна продукция, която играе централна роля в пропагандната кампания на тоталитарния режим в подкрепа на : Възродителния процес"

Горното твърдение в статията е много пропагандно и конюнктурно. Далеч е от ИСТИНСКИЯ енциклопедичен принцип за безпристрастност, заради което често отправям тук критични бекежки към 'водещите редактори' от българската секция на Wikipedia.

Колкото и абсурдно да ви се струва драги момчета и момичета на по около 30 години, които формирате част от списвачите на такива твърдения - ставате създатели на 'съвременната пропаганда' (невярна информация, която имитира истини и внушава фалшиви идеи). Сега - със средствата на Интернет (хипертекстовата среда), ви е много по-лесно да разпространявате идеи, които НЕ ОТГОВАРЯТ на истината!

Филмът НИКОГА не се е казвал "ВРЕМЕ НА НАСИЛИЕ", а "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО", но това в статията НЕ Е ПОСОЧЕНО - ЗАЩО?. Аз и всички от моето поколение помнят това (или поне трябва да помнят истината), че филмът се казваше точно както и книгата - ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

А сега защо не обясните, че филмът е с променено име! ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТАЗИ ПРОМЯНА! ЗАЩО НЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ? Това е БЕЗПРИСТРАСТЕН ЕНЦИКЛОПЕДИЗЪМ! А не - да представяте само едностранчива "ИСТИНА"! Когато има СПОРНИ - ДВЕ ИЛИ ПОВЕЧЕ МНЕНИЯ - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ В ЕДНА И СЪЩША СТАТИЯ И ДВЕТЕ, ИЛИ ВСИЧКИ СПОРНИ ВЪЗГЛЕДИ! А не да се изтрива това, КОЕТО НЕ НИ ХАРЕСВА, или не се ВПИСВА В ПРЕДСТАВИТЕ НИ!


А вие какво правите - някои ви съчинява АНТИЛОГИЧНИ ПРАВИЛА ! и Вие - хоп - това в правилно - всичко друго - значи не е! УЖАС!

Защото такива са изискванията на идеолозите за съвременна пропаганда! А вие се чувствате задължени явно да ги спазвате. Или поради ГЛУПОСТ и НЕУМЕНИЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТЕ (в което се съмнявам) - решавате, че това е правилната идея, а всички останали (като мен) се опитват да ви заблудят ?!

Опитът за подялба на българското население съществува именно сред хора, които се лутат във собствената си същност - чудейки се какви искат да са - българи, или хамериканци, хеврей, руснаци - води до таква деградации... Да отричате или преиначавате ИСТОРИЧЕСКИ ИСТИНИ! Да твърдите, че ИСЛЯМИЗАЦИи РОБСТВО не е ИМАЛО - е част от ПОЛИТИЧЕСКАТА ДЕВИАЦИЯ, съвременна пропаганда, с която вместо да казвате истината за миналото - се опитвате да заличите ЛОШАТА ИСТИНА!

Някои хора явно имат полза от това! В това число - всички 'смесени групи' на хора и етноси в България, чиито родители са от различните групи! Но трябва ли с лъжи да го правят?

Идеята на автора и авторите е именно такава! Те са българи! В българската семантика, семиозисът на това "разделно" е с негатив, в който има КРИТИКА КЪМ САМОТО ДЕЛЕНЕ! ХОРАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЛЯТ! ОСОБЕНО АКО СА ЕДНИ И СЪЩИ! Или дори смесени, ако имат част от тази ГРУПА - БЪЛГАРСКА. Дали ще са българоевреи, българотурци, бълагросърби - все имате нещо БЪЛГАРСКО! А и щом ме четете, разбирате и пишете на този ПРОКЛЕТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - не използвайте именно него с цел да РАЗРУШИТЕ БЪЛГАРСКОТО!

Време разделно означава - време с измами, в които някой или някои се опитват да интригантстват, с цел да СКАРВАТ близки, сродни хора! Смисълът на израза "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО" е по-силен и превръщането му във "Време на насилие" е само немощно "шриклякване" към "небългарския" подтик, повик за ЛИКВИДИРАНЕ на БЪЛГАРСКИТЕ идеи, защото те се ПОДРАЗБИРАТ КАТО НАЦИОНАЛИЗЪМ. Пък българите не трябва да сме НАЦИОНАЛИСТИ???

Французите - може, италианците - може, американците може, германците - е, те го превърнали за известно време национализма в нацизъм, заедно с цитираните италианци, но какво от това - голяма работа - на тях им е простено! Те са си национални държави с техните национални езици и култури... Обаче Българи, или Славяни да говорят за национализъм - АУУУ! Това е опасност! Това е заплаха! Направо - живи на кладата! Само дето не сте извикали - смърт за такива БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ! Ето в такава пропаганда участвате драги списвачи на дребни огрешени (умищлено сгрешени) факти, с които толерирате лъжите и криете истината за така наречения "Възродителен процес".

Да - Възродителен, но убит още в зародиш и то с помощта на именно тези "добронамерени" тайни сили от всички "политически лагери" (явни и неявни такива). Умолявам ви - не го правете! Поне ако се чувствате съвременни и истински НОВИ ХОРА,за които НАУКА означава ИСТИНА, а не ФАЛШИФИЦИРАНА РЕАЛНОСТ! Иии ви е трудно вече да различавате двете неща, защото прекалено много живеете само във "ФАЛШИФИЦОРАНА РЕАЛНОСТ"? аради дните като днешния - с "ковидемии" и планирани "пландемии", назовани "пандемии"? Е, като гледам, че тази статията е на повече от 10 години - тогава пландемия като днешната е прилагана само за животни - луди крави, свински и птичи грипове - явно - има напредък! Пландемииите се развиват... И сега делят Македонцит от Българите, както преди 20 откъснаха Торлаците и Бошняците. За несъществуващите Горани /наричани и объркано - горяни/, Арнаути, Армутлии, Карашовени, Помаци, Армъни, Арумъни Власи - и много други "етнпси" - всички все с някаква част български корен - за такива като мен - дори нямам право да питам...

Грозно е да се слага НЕГАТИВНА конотация на такова деяние, като БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ! А "псевдовъзродителен" е процесът, на интриганстващите и печелещи от такъв тип ПОДЯЛБА, в която се протовпопоставят БЪЛГАРИ срещу БЪЛГАРИ. Но от едната страна стоят реално осъзналите българския си произход, а от другата - вече асимилирани.

(Виждаме какви са съвременните "СЕВЕРНО"-"Македонци", които за всеки НОРМАЛНО МИСЛЕЩ БЪЛГАИН СА "ЗАПАДНИ БЪЛАГАРИ", заедно с ТОРЛАЦИТЕ(ТУРЛАЦИТЕ), ТИМОЧАНИТЕ и дори голяма част от тези, които сега се наричт БОСНЕНЦИ, вместо българското БОШНЯЦИ - все части от БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ПРЕЗ ИСТИНСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ! На никой човек в средновекоеието от тези БЪЛГАРСКИ ГРУПИ не му е хрумвало да твърди, че като е македонец, или мизиец, или тракиец, или родопчанин е НЕБЪЛАТРИН, щом говорът му е сроден (с роден = с рода = с наРОДА) с един език. Един човек, Ако се казва Петър, но му викат Пешо, Пепо, Петьо.. или дори със съсем друг прякор - Гайчо, Гунчо, Кьорчо или както и да е - ще си остане същия човек, чието бащино /родно/ име си е Петър!!! Независимо от звателните, които му измислят ЧУЖДИТЕ ЗА НЕГО хора. Явно не я искате България! НЕ ИСКАТЕ ДА СТЕ БЪЛАГРИ, щом в Българската част на Уикипедия продължават все още агресивните статии срещу БЪЛГАРИТЕ... Дори с такива малки и глупави пропагандни поправки - творите именно това ! А НЕ БИВА! МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ! МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА НА ОКОЛО 30 г.! А за лъжците около вас, които са ви насадени от сегашните 40-50 и повече годишни - разпитвайте ги – да ви обяснят ТВЪРДЕНИЯТА СИ! Пишете тук - ЛОГИЧНО, НО ЗАЩИТИМИ ИСТИНИ, а не каламбури и ПРОПАГАНДИ!)

подпис: IP-адрес:46.238.46.61, Любомир Иванов (поредния неподписан коментар, според абсурда на "изкуствения интелект с фалшифицирана АНТИЧОВЕШКА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА КАКВО Е ВЯРНО И КАКВО - НЕ Е) /поне докато коментарът ми в тази беседа (не) бъде изтрит/.