Беседа:Димитър Ганчев (интернет пионер)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Мисля, че е важно да се знае кой е "довел" Интернет в България. Сред Интернет пионерите са само неколцина хора - Даниел Калчев и Митко Ганчев със сигурност заслужават място в Уикипедия. Малко ми е странно, че някой беше предложил статията за изтриване. Енциклопедията е затова енциклопедия - за да дава информация за значимите личности от българската история. Сред съвремениците ни има разбиране, че ако някой не е чувал за някого, значи той не е известен. Това е погрешна теза.

Все пак, ако решите да го изтривате, пратете ми съобщение, да не си хабя времето да го пускам отново.

Вени 22:54, 30 юли 2006 (UTC)[отговор]

Реклама и самореклама ?[редактиране на кода]

Когато някой изразява мнение, каквото е направил потребител 195.69.167.63, той има право да го направи, но в Уикипедия си има правила. Едното от тях е, че трябва да се спазва Уикипедия:неутрална гледна точка. Щом човекът, пишещ от горния IP адрес мисли, че статията е пристрастна, да обясни кое от написаните неща в нея я прави такава. Защото иначе остава мнение и ще продължим да я променяме един след друг, от което никой не печели.

Това, че аз познавам Митко Ганчев, според теб е достатъчна причина, за да обявиш статията за пристрастна. В такъв случай бързо да добавиш тази категория на още няколко места: Коста Цонев, Велко Кънев, Иванка Гръбчева, Преслав Наков, Панайот Добриков, Борис Велчев, Ирина Бокова, Михаил Миков, Тодор Живков, Любен Дилов-син и т.н. - все статии, които аз съм писал или редактирал.

Потребителят[редактиране на кода]

Аз вместо да обяснявам, ще задам една поредица от логически свързани въпроси на останалите потребители: "Вие бихте ли написали така статията за Митко Ганчев?". След това се замислете така ли бихте написали статията за останалите в действителност обществено-значими личности в българия, които са изброени. След това се замислете - ако вие седнете и напишете статия за съдружника ви в ООД-то, с който си правите фондацийки и въобще навсякъде сте заедно ... как мислите, ще спазите напълно неутрална точка ? След това се замислете има ли нещо общо и кое е различното ако бихте седнали да пишете за една истински обществено значима личност в нашето общество, отколкото за приятеля съдружник в ООД-то.

забележка: не съм обърнал внимание, че споменаването и пресилването на факти с 'общонационално' значение (да се учудиш как не са били споменати със световно значение) са били премахнати и изтрити при предпоследната редакция (сега са предимно някакви лични факти, които не знам до колко са важни и обществено-значими, представяте ли си ако всеки собственик на Интернет провайдър вземе да пише какви олимпиади е печелил и да си остави части от CV-то като важни обществени дейности - къде е работил - я МВР, я полиция и т.н.)

П.С. - за тези, които биха запитали - не си правя акаунт, защото реално моята помощ е малка. И нямам време да помагам в Уикипедия (въпреки че редовно чета от нея).

П.С.#2 - Цитат: "В такъв случай бързо да добавиш тази категория на още няколко места" ..., моля те, не ми предлагай да правя глупости и да добавям тези обществено значими личности в списъка реклама и самореклама, защото се вдетеняваш с опитите да ме изобличиш, че аз съм смешен ... мисля че разбираш и ти и останалите какво имам предвид.

но - нека останалите - общността реши. аз съм просто ваш читател ;) и ако нещо мога да добавя и коригирам или просто да обърна внимание на проблем според мен, както виждате го правя ...