Беседа:Кочани

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тъй като беседата не се отнася изрично за Кочани разговорът е пренесен в Уикипедия:Разговори#Lang-mk --Λичката 14:31, 19 октомври 2008 (UTC)[отговор]

На основу података из 1905. може с епредпоставити да су сва 64 србина патријаршиста (или како ви кажете Србомана??? :)))) ишло у ту српску школу. За кога ли се отвори та школа, и колико је имала ђака , кад је цео град имао 64 Србина??? па, ставрно, дал сте ЛУДИ??? :))))) ово је хумористички програм. И никако да раздвојите термин Б'лгарин који означава нацију и "бУгарин" који означава име за све Словене које је користила Цариградска патријаршија, а то су два различитан појма!!! У Повардарју су живели чисти Срби, од Грка звани Воулгари ("бугари") у смислу ВУЛГАРАН (прост) ко не зна хеленски јазик и нее Грк. А Б'лгарин као нација никада не живеа во Стара (јужна) Србија...Нити ће...Српското училиште за 64 Срба , ахахахахаахах

Има си статия, която обяснява какво са сърбоманите. За училището си има източници. И какво притеснително има в училището при наличие на 64 сърбомани - има училища с по десетина ученика. Един Господ знае какво друго сте искали да кажете, аз голяма част не рабрах (позволих си да махна новия ред в репликата ви, защото очичките на смеещото се човече излизаха като отстъп).--Алиса Селезньова 14:28, 12 април 2009 (UTC)[отговор]
наистина - голяма смешка. „Сърбите“ в Македония, пардон „Южна Сърбия“, се наричали бугари :))) --Добри 08:39, 26 април 2009 (UTC)[отговор]


Па, заиста, хахаха[редактиране на кода]

Стање на Балкану ти је следеће:

Досељени Б'лгари са Волге и ко зна одакле населили су се на Балкан и ту ЗАТЕКЛИ СЛОВЕНЕ. Које Словене????

А.

По свим могућим историјским документима и доказима које користе историографије свих цивилизованих земаља каже се да су Словени живели у Самовој држави која је обухватала данашњу Чешку, Моравску, Словачку , Панонију све до источних Алпа (данашње Словеније). То је све један исти народ који је временом живећи у различитим државним системима временом формирао одређене карактеристике у језику и менталитету које их чине данас посебним нацијама: Чеси, Словаци и Словенци. У срце Самове државе надиру Хуни под Атилом (косооки црни Азијати), освајају Панонију, насељавају је и мешају се са затеченим Словенским становништвом коме намећу свој језик и културу, те нешто од менталитета. Од њих настаје данашња Мађарска нација (Унгарија). Колико је та нација данас Азијска просудите сами?!? Ова нација и Хунска земља дели тада Словене на северне - Чехе и Словаке и јужне - Словенце. Све је то у суштини један исти народ.

Б.

Источни Словени: Великоруси, Белоруси и Малоруси (данас Украјинци) живели су све до Дунава. Данашња Румунска нација су чистокрвни Словени који су романизовани у време Римске империје. Колико су Словени види се по физиономији и по томе што им језик и ма 40% словенских речи. Они су исто тако одвојили Словене једне од других.

В. По свим доступним историјским подацима на Балкан се од Словена досељавају једино ДВА дефинисана народа: Срби и Хрвати! Знамо распоред ова два народа. Доласком Бугара из руских степа и Татарије на Балкан долази до конфузије. Као и у случају Унгарије, овде су се ти црни косооки Азијати измешали са затеченим Словенима, значи Србима наметнуки и м име, а прихватили су словенски језик. Та мешавина је јасно дефинисана данас као посебна Бугарска нација, али њено етно-језичко подручје је сконцентрисано од Бесарабије преко Добруџе, од обала Црног мора до Егејског (Белог ) мора у Тракији, а на запад до реке Иск'р. Преко искра, у Софијској области и Пиринској Македонији живе ШОПИ, који говоре сопственим звучним дијалектом који се изворно јасно разликује од Бугарског, али је школско-образовни систем, медијуми и тд. довео данас до мањих разлика у говору, посебно код младих. Шопи су прелаз између Бугара и Срба, а у ствари нису ни једно ни друго. Ту се много крви стопило у једно.

Г.

Срби у Македонији нису сами себе звали Бугарима, него их је тако називала Цариградска патријаршија, да би и х означила као Вулгарне. просте, сељаке који не говоре царским грчким језиком и не припадају Византијској култури него их са правом ословљавајући као оне Вндале који су упали и населили Византијске крајеве , чак до Пелопонеза. Он и су Сбе називали Вулгарима, а Срби су одувек знали ко су и шта су. Називали су се Србима или "НАШИНЦИ"-ма. Ваш проблем је што не схватате да је данашња БЈР Македонија састављена из три јасно дефинисане целине: 1. ШОПЛУК, подручје од Босилеграда, преко Криве Паланке, линијом до Овче Олља, на Велес, Прилеп до изнад Охрида. То је север-југ граница, на западу граница је река Вардар и Беласица планина. То је Шоплук и ту је био знатан утицај Бугарске цркве и школе, па се ови Шопи као и Шопи у Бугарској угл. били побугарени и то њихова ствар али они НИСУ МАКЕДОНЦИ.

2. Стара Србија - подручје до линије Крива паланка-Овче Поље-Велес-Прилеп-Охрид, односно северно од те линије НИКАДА НИЈЕ БИО У САСТАВУ АНТИЧКЕ МАКЕДОНИЈЕ. Чак је и у турско доба био део Косовског вилајета!!! Зато погледај шта пише по насељима где је највише "србомана"??? Управо у старој Србији где и дан данас Срби славе Славу! (одн. Скопље - старинци, Кумановски крај, од Велеса преко Бабуне до Српског Брода - Пореча, Кичево и простори са којих су протерани Срби а данас насељени Арнаутима - Гостиварско, Струшко, Дебарско и Тетовско). То су чисти Срби, а не Србомани , на жалост у комунистичком периоду припојени СР Македонији, да се што више Срби поцепају и разделе. Поглдеај пописе становништва од 1981 кад је кренуло мало слободе драстично расте број Срба у истим крајевима где су и пре били "србомани" :)))

3. Крај јужно од линије Охрид-Прилеп-Велес, затим на Вардар па на југоисток на планину Беласицу све до реке Струме и на југ ка Белом мору- то је посебно дефинисана полунација Славо-Македонци, којима се јединима може дозволити ексклузивно право да се бе ако желе називају Македонцима. Наељени су масовно посел пада Москопоља Куцовласима, Каракачанима и Грцима који су се стопили са њима па је анстао посебан менталитет, наречје и клутура која има негде одређену националну посебност. ја исто не сматрам Пелагонце за Србе или Бугаре, они су посебни. Зато ћеш баш у тим крајевима у овим документима Мишева и других путописаца наћи бројна села таканаречених "ГРКОМАНА", јер са правом се ти људи нису осећали Бугарима или Србима.

На крају треба оставити свима да се изјашњавају како хоће, али је јадно у 21. веку да ширите неистине типа "Б'лгари сви и свја"!

Приателски поздрав!