Беседа:Майкъл Мур/Архив 1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.
Майкъл Мор, известен като Майкъл Мор, както гласи началото, в България всъщност е известен като Майкъл Мур от няколко кинопанорами, всички вестници и списания, видеотеките и книжарниците: [1], [2], [3], [4]. Наградата Цезар може би е Сезар? Или, най-вероятно, Златна палма? Нищо не твърдя, само питам: какво правим? Г-жа Робинзон 21:16, 31 юли 2007 (UTC)
Ох, откога го чакам този въпрос Ухилен съмУхилен съмУхилен съм--Радостина Георгиева 21:21, 31 юли 2007 (UTC)

П.С. Започвам да си мисля, че в България хората са глухи и статията казава Майкъл Франсис Мор, известен като Майкъл Мор (ще си спестя коментара за зрениетоУхилен съм)

Ако оставим настрана вашите мисли и чувства по отношение на всичко, което не касае тази статия - въпроса видяхте ли? Отговорът е? Г-жа Робинзон 21:30, 31 юли 2007 (UTC)
Отговорът е: великите български преводачи, какво да ви кажа... давам ви видео да ЧУЕТЕ и ВИДИТЕ как се произнася, вие ми отваряте "авторитетните" български източници. Както ви казах, аз ви доказвам, че небето е синьо, Вие ми обяснявате, че в енциклопедията пише, че е червено. Не мога да ви помогна.--Радостина Георгиева 21:33, 31 юли 2007 (UTC)
В българското уебпростраство: Майкъл Мор - 65, Майкъл Мур - 10,800. Издаван е като Мур. Всички уточнения за произношението могат да се направят в бележка под черта. --Спири / беседка 21:40, 31 юли 2007 (UTC)
Уикипедия има златният шанс да поправи грешките на журналисти, преводачи с твърде съмнителни познания. Не разбирам защо искате да продължите с поддържането на невежеството на тези хора, вместо да им поправите грешката?! И за Чарлийз Терън резултатите бяха 10,000 пъти повече отколкото за Шарлиз Терон, и там нямаше да го оправите, защото АЗ го казвам. Оправихте го едва след като Мико ме подкрепи. Наскоро Мико ме подкрепи за една друга статия и едва тогава имаше промяна. КАК да не е двоен стандарт? Не разбирам, защо настоявате да казвате на черното бяло? Имената не могат да се преиначават така, както на българите им харесва. Всеки човек е чувствителен кям правилното произнасяне на името му. Хора, които са способни да разсъждават ли сме или коне с капаци?--Радостина Георгиева 21:47, 31 юли 2007 (UTC)

Пак смехории, не е МУР, Мор е. Абе я да взема да си обирам парцалите оттук... няма смисъл, повечето свестни хора ще напуснат... "Тежко брате се живее, между глупци неразбрани" I bid you farewell --Радостина Георгиева 07:29, 1 август 2007 (UTC)

Най-трагичното е, че журналистите четат от Уикипедия, а българските "уикипедианци" от журналистите. Ситуацията е като във вица за чукчите и метерологичната прогноза - всеки гледа другия и резултата е абсолютна глупост (на която се радват само глупаците). Трагично! --Ivanko 08:38, 1 август 2007 (UTC)
Трагично може да е наистина. И на мен ми се струва тъпо Вашингтон - то това е наложено име. Мур е издаван на български като Мур - това е наложено име.--Мико Ставрев 08:40, 1 август 2007 (UTC)
За Ivanko: затова се махам, предполагах, че нещо се е попроменило в Бълхария, ама цъ... трагедията е пълна. И нямам никакво намерение да съм част от триумфа на глупостта. Един ден, ако нормалните хора надделеят тук, може да се върна--Радостина Георгиева 08:50, 1 август 2007 (UTC)
Защо тогава просто не престанеш да пишеш? Разтръгвала си се от един час насам. В момента ми идва да те напсувам, но май-съм по-възпитан от теб. --Daggerstab 08:53, 1 август 2007 (UTC)
И като ме напсуваш какво? Само ще ми докажещ това, което отдавна си мисля за теб и Мико. С това нито ти, нито Мико ще поумнеете, и все повече хора ще настроите срещу себе си, аз с теб и Мико нямам какво да си говоря, а и не желая, а КОГА и КАК ще напусна си е моя работа! Продължавайте с малограмотните си редакции и с това си отношение към хората и много скоро ще останете сами в Уикипедия. --Радостина Георгиева 09:00, 1 август 2007 (UTC)

Вашата последна реплика е прочетена от:   --Мико Ставрев 09:02, 1 август 2007 (UTC)

Радостина, по такива места е нормално да срещаш посредствени хора. Това са социални проекти, в който превес имат хората, който имат много свободно време и нямат сериозни ангажименти в ежедневието, с една дума айляци. (това го пише в много анализи на уикипедия, прочети ги) Но за разлика от айляците по света, нашенските айляци са неосъзнати такива, които много искат да са прави и уважавани, поне тук в Уикипедия и за всичко. Затова често ще чуваш "Тука е така", когато им представиш разумни и логически заключения. Жалко, но това е Българската Уикипедия, това е България. --Ivanko 09:14, 1 август 2007 (UTC)
Бъркаш. Виж какво е гражданственост и виж какво прави уикипедия (не налага стандарти, а ги отразява). Това е българската уикипедия, отразява тукашните стандарти. Щом нещо е по книжарниците с едно име, ние трябва да го отразим, не да го поправим. Поне ти не влизай в грубиянския тон на Радостина. Ако някой има нещо да казва - сухо и ясно, не в тон на махленска свада Г-жа Робинзон 09:20, 1 август 2007 (UTC)
Не бъркам, а съм чел малко повече... Уикипедия отрязва мнението на редакторите (а не гугъл резултатите) - хората идват и редактират - това е принципа. Повече редактори, по-вярен резултат. Когато няколко човека предположат нещо, крайният средноаритметичен резултат често се оказва най-верен.(за това има теории) Не се подвеждай по мнението на родните корифеи, които си говорят каквото им изнася....п.с: твоето мнение само потвърждава принципа "Тука е така". --Ivanko 09:28, 1 август 2007 (UTC)
Ivanko, едно време казвахме: "чист и прост като милиционер" и "тъп и праволинеен като железопътна релса". Тук в Америка хората ги делят на два вида: leaders and followers. В България обаче има трети вид, явно мутирал :-) - follower, който се мисли за leader. Голям смях! Майкъл Мур и Хилари Суонк били стандарт!--Радостина Георгиева 09:34, 1 август 2007 (UTC)
Думата ми беше: бъркаш за айляците. Не е справедливо, не е и вярно. Мисля, че бъркаш и за мнението на уикипедианците. Имам много мнения, които нито ще вкарам в статии, нито ще изразя на беседи тук, именно защото са лични. Другото, което имах предвид с "бъркаш" е това, че се включи в тона на Радостина. Откакто влязох онзи ден ме навиква и обижда безогледно (и без отговор от моя страна), а това не допринася за доброто настроение и смислените редакции в Уикипедия. Прав си за предполагането и крайния средноаритметичен резултат, но при брейнсторминг на копирайтъри примерно, не в Уикипедия. Тук трябва да се придържаме към даденостите, все пак, да описваме. Поздрав, Г-жа Робинзон 09:36, 1 август 2007 (UTC)
Безсмислено е, нагледала съм се на комсомолци като тази госпожа, на нея дори обида не и е ясно какво е... такива хора са достйни само за съжаление, те НИКОГА няма да надарснат стереотипите на мислене... follower--Радостина Георгиева 09:40, 1 август 2007 (UTC)
Госпожо, сипете обиди, като камион за боклук, при положение, че никой не се е обърнал към вас с лоша дума - спрете моля ви или се махнете наистина.--Мико Ставрев 09:42, 1 август 2007 (UTC)
Заеби, най-много да получиш отговор в стил Ангел Грънчаров - "Не ми казвай какво да правя! Само комунистите казват на другите какво да правят!" --Daggerstab 09:47, 1 август 2007 (UTC)

Пояснение за хората, които са твърде глупави, за да го разберат сами - Уикипедия:Никакви лични нападки, Уикипедия:Цивилизованост, Уикипедия:УикиОбич са въведени, защото несъобразяването с подобни правила е непродуктивно - Уикипедия разчита на обсъждане и консенсус, а след като обидиш някого десетина пъти, вероятността да те изслуша или да приеме гледната ти точка е нулева.--Daggerstab 09:47, 1 август 2007 (UTC)

това и това би трябвало да е достатъчно за отговор на въпроса, който отправих на тази беседа. Г-жа Робинзон 09:52, 1 август 2007 (UTC)

Спокойно, както казах с вас нямам какво да си говоря, не желая да слизам толкова ниско, МНОГО хора вече ми се оплакаха от начина по който се решават нещата в Уикипедия, обсъждат се по форуми и в лична кореспонденция. Аз имам намерение отсега нататък да комуникирам само с интелигентни хора (тези, които все още не сте успели да изгоните). Халал да ви е!--Радостина Георгиева 09:58, 1 август 2007 (UTC)