Беседа:Мекотели

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Кандидат за избрана[редактиране на кода]

Въпреки, че още и е малко рано обявявам кандидатурата на статията за избрана. Днес приключих основния превод от рускоезичната версия. Макар и основно превеждана от там статията си има и специфични български черти по отношение на анатомията, която е доста по-богата от всички чуждоезични версии. За информацията по отношение на разпространението на мекотелите в България и видовете застрашени от изчезване в страната искам да благодаря на доц. Здравко Хубенов от Природонаучния музей. В момента статията вероятно има доста правописни, пунктуационни и други грешки, но смятам че с течение на времето ще се изправят. Смятам да се захвана с посиняване на препратките, защото мекотелите са слабо застъпени по брой на статии в Българоезичната Уикипедия. --Izvora (беседа) 14:46, 10 декември 2013 (UTC)

Ще стане чудесна статия. ? Не трябва ли сред измрелите класове да фигурира и † Тентакулити (Tentaculita) - гледам че ги има в руската статия ? LeeKeoma (беседа) 14:13, 11 декември 2013 (UTC)
Не мога да се ориентирам къде ги откриваш. Разделите за класификация са преведени от английската и аз се придържах основно към английската версия в този случай. Възможно е да съм го пропуснал, защото разделите за класификация и еволюция са преподредени и не пасват по положение с руската. Тентакулитите виждам, че са под въпрос дали са мекотели или самостоятелен тип и ако искаш ги добави.--Izvora (беседа) 14:25, 11 декември 2013 (UTC)
Само питах - ти си експерт по темата. Поздрави.LeeKeoma (беседа) 16:32, 11 декември 2013 (UTC)
Твоето предложение обаче ме накара да се размисля oали няма и други "съмнителни мекотели" и ако има е логично да се добавят като информация. --Izvora (беседа) 18:00, 11 декември 2013 (UTC)

Затруднения[редактиране на кода]

Може би ще прозвучи нескромно, но все пак Уикипедия се гради на сътрудничество помежду ни. От несъздадените препратки ще имам нужда от помощ при написването на следните статии:

Надявам се, че статиите ще бъдат създадени. --Izvora (беседа) 16:41, 25 декември 2013 (UTC)