Беседа:Николай Пловдивски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Линкове[редактиране на кода]

↑ Златина Иванова. Митрополит Кирил: Епископ Теодосий превъзхожда всички други епископи с житейския си опит. // Двери БГ, 8 февруари 2007. Посетен на 13.02.2007 г.. Златина Иванова. Проф. Иван Желев: Искаме Пловдивска епархия да има свой митрополит и да функционира пълноценно. // Двери БГ, 5 февруари 2007. Посетен на 13.02.2007 г..

Link'овете не работят. Който ги слагал, да актуализира, или да махне URL

Вятич / Пт.Анат.Д / 08:43, 6 февруари 2012 (UTC) ВятиЧ

При мен линковете работят нормално.--Алиса Селезньова (беседа) 15:55, 24 ноември 2012 (UTC)

Неблагонадежден източник[редактиране на кода]

НЕБЛАГОНАДЕЖДЕН източник на информация е сайтът на Пловдивската мутрополия, която е Негова практически, ПРОПАГАНДНА машина (Райхс Пропаганда Министериум на Гьобелс си спомням) изцяло подкупена не, ами ПЛАТЕНА, на заплата. Така че би трябвало администраторите да отстранят този "източник", той не е по-читав от търговските реклами. За живи личности си има доста строги правила и изисквания, както знаем. --Предният неподписан коментар е направен от 68.192.211.73 (беседа • приноси)
Сайтът на Пловдивската митрополия е използван само за светското му име, така че не виждам проблем. Мернах обаче някъде в статията форум, цитиран като източник - мисля, че трябва той да се махне. Моля ви, имайте предвид, че Уикипедия не е форум.--Алиса Селезньова (беседа) 15:27, 24 ноември 2012 (UTC)
Българската Православна Църква има древно и стриктно правило при пострижението на нов монах да му даде НОВО име: Иванчо няма никакъв начин да остане Иван, най-близкото може да бъде Йоан или Йоаникий или т. н. Така че упоритото твърдение (от някоя ревностна попадия, тлъсто заплатена) че по рождение името му не било НИКОЛА, а “Николай" не съществува никакъв начин да бъде вярно, то е лъжа независимо от “източника", който е официалният, собственият, самохвалебствен и рекламиращ сайт на митрополията, същинско СЕЛФИ. Мутровизия даже си има той. Като доказателство Уикипедия МОЖЕ да приеме само ДОКУМЕНТ -акт за раждане от юлий 1969, или нефалшифицирано кръщелно. Отделно от името му лъжовни се оказват и много от еретичните теории и практики (казусът САН КИРИКО, казусът СВЕТА МАРИНА) на този феодален Мениджър на пловдивската БПЦ, чиято кривославна версия на православието пловдивското паство загърбва и се черкува другаде и другояче.
Така че не поправяйте без доказателство името, моля. 78.130.221.131 08:26, 25 септември 2014 (UTC)
Трябва да вярваме на Вас, а не на официалния сайт на Пловдивската митрополия?! Личното ви мнение за митрополита в случая е без никакво значение. Покажете ни акта му за раждане, лична карта или някакъв друг официален документ и тогава ще си говорим. – єl кѻ реӌи? 12:01, 25 септември 2014 (UTC)
Наистина "акта му за раждане, лична карта или някакъв друг официален документ" би било единственият достоверен източник, не мнения и становища като "официалният сайт на мутрополията" който е официоз, изцяло подчинен и не е безпристрастен. Не че има огромно значение дали е бил Николае, Николаус, Николайчик или Никола преди пострижението, но "Николай" просто няма начин да е бил и това не е лично мнение (което би било многотомник), а е само ДРЕВНО И СТРИКТНО ПРАВИЛО на БПЦ - нарушено, и то?...Репутацията на Уикипедия зависи от ИСТИНИТЕ 78.130.221.131 08:49, 26 септември 2014 (UTC)
Дали може да се намери източник за съществуването на такова правило? --Спас Колев (беседа) 12:10, 1 октомври 2014 (UTC)
Ето официалните сайтове на БПЦ и СЕМ. Няма конспирация тук, за мен това разискване е приключило. – єl кѻ реӌи? 13:45, 1 октомври 2014 (UTC)

Съмнение в актуалността[редактиране на кода]

„на 7 юли 2001 г. е хиротонисан в епископски сан с титлата Знеполски епископ. От тогава епископ Николай е викарий на Софийския митрополит.“ Кой може да провери - дали е актуално?--Вятич / Пт.Анат.Д / 23:45, 27 февруари 2013 (UTC)

Според биографията му в сайта на Пловдивската митрополия. „От тогава“ не е съвсем точно, оставя грешно впечатление — че и до сега е такъв. Но пък в следващия абзац от статията се чете „На 4 февруари 2007 г. е избран за Пловдивски митрополит“. Ще променя леко текста в статията да не става объркване. – Velo ко речи? 12:55, 28 февруари 2013 (UTC)