Беседа:София (област)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Предложение за сливане[редактиране на кода]

BigSteve, твоето предложение за сливане - двете са едно и също нещо! е без основание: общината и областта са административно-териториални единици от различно ниво, имат си своите различни функции и съответни управленски структури. Те се категоризират съответно всяка в своя категория. --Elkost (беседа) 14:45, 17 март 2013 (UTC)

Разбира се, съгласен съм с начина, по който е в момента - една статия за Област София и една за Столична община (но не помня точно какво бях писал, че със сливането на страниците някъде се е изгубило, ако можеш да го намериш и върнеш на беседата ще е готино, че май имаше и други неща писани.) Въпроса е двете статии да не си препокриват информациите в тях, това ми беше мисълта. Основната статия да е "Столична община", а "Област София" да е сравнително малка статия, в която да се обсъждат само административните неща свързани с областта. А като казах, че са едно и също, просто имах предвид, че покриват една и съща територия, съответно трябва ясно да се обясни в статията за "София област" с какво се различава от "Столична община". Иначе съм съгласен с теб. BigSteve (беседа) 14:08, 13 октомври 2013 (UTC)

Разминаване[редактиране на кода]

В официалните източници се вижда разминаване при наименованията на Софийска област и област София:

Това се е получило, тъй като в ЕКАТТЕ е спазено правилото, че „наименование на областта е наименованието на населеното място - неин административен център.“ (чл. 4. алинея 3 на Закона за адм.-селищното у-во). --George (беседа) 21:36, 23 януари 2015 (UTC)