Беседа:Средновековна сръбска аристокрация

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия


По същество статията като съдържание третира титулатурата. Още по-спорно е, доколко може да се говори за "аристокрация" във византийското социо-културно пространство, преминало в османско ! Има разлика и със Западна и с Централна, и с Източна Европа.

Машинен превод, пълен дори с правописни грешки и липса на нишка на мисълта. За какво ни е тази статия ? Ако трябва, нека има отделна за титулите, което е важно несъмнено. Това Сърбия не е национална държава през средновековието и да се наслагва някакъв националистически идеологически шаблон от 19 век, като прокрустово ложе, спрямо средновековните Балкани е кощунство. Още по-дървено е, да се цитира като най-великият авторитет Джон Файн, все пак дори на Балканите имаме доста стойностни историци, даже най-вече сръбски в Белград. Не че имам нещо против Файн, обаче да е основен източник на самопознанието ни ... не е сериозно. Както не е сериозно да се игнорира факта, че Скопие е българска столица и главен български град до Освобождението. 89.215.130.149 09:47, 7 май 2017 (UTC)[отговор]

Уважаеми 89.215.130.149,

Предложенията Ви за разделяне на статиите и цитиране на други автори са чудесни. Моля, направете предложените от Вас подобрения. Та нали точно затова е Уикипедия?! А не за пропаганда на която и да е било национална история. Допринасяйте!
Поздрави, Litev (беседа) 10:08, 17 май 2018 (UTC)[отговор]