Беседа:Широколистна гора

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

МЕП[редактиране на кода]

Мисля, че е много сериозно оплескан МЕП-а на тази страница. На другите езици води към Смесена гора. В микромъничета сега има статия Смесена гора, която е без МЕП, но сама не смея да предприема промените, да я види специалист.--Радостина 05:01, 27 януари 2010 (UTC)

Това го писах вчера, като нямаше никой тук, та да обърна внимание сега пак...--Радостина 13:51, 27 януари 2010 (UTC)
Давай смело, щом мислиш че е така. Надали тук има специалист по горите:)))--Ilikeliljon 22:39, 27 януари 2010 (UTC)
Първо трябва да се изясни за какво става въпрос или трябва да става въпрос в тази статия. Говори се за природната зона (биома), а тя в действителност е Широколистни листопадни и смесени гори на умерения пояс. Ако се изяснява само термин - МЕП-а може да се смени много бързо, има МЕП само към Широколистна гора. --Stanchev 08:30, 28 януари 2010 (UTC)
Еми аз нали затова търся някой, който разбира повече от мен... :-) Първото изречение се опитва да загатне нещо за биом, но доколкото виждам след това статията е за широколистни гори, а МЕП-а е за Широколистни листопадни и смесени гори на умерения пояс и не знам кое е правилната стъпка - да се преименува статията, да й се смени МЕП, или да се пренапише... но в момента според мен съдържанието не отговаря на МЕП-а. --Радостина 14:29, 28 януари 2010 (UTC)
Като съдържание здравите изречения в тази статия в началото говорят за биома, а останалите глупости надолу са народни приказки ("светли" и "тъмни" гори, Кумчо Вълчо и Кума Лиса и прочие). Правилното име затова на статията е "Широколистни листопадни и смесени гори на умерения пояс", както казва Станчев. В останалите МЕП-ове обаче е голям хаос, който не се дължи на българските редактори - половината езикови линкове водят до биома, другата половина до "смесени гори". Като специалист мога да кажа, че статията в този й вид е доста калпава. С това си изказване хвърлям естествено камъни в моята градина, защото съм лесоинженер, та даже и доктор по горско стопанство. Може би ми е скучно да пиша статии по специалността си, а явно трябва...--ForestDim 16:36, 30 януари 2010 (UTC)
Има такъв момент :-) и мен рядко ми идва музата да пиша статии по физика, но щом за неспециалист като мен тази статия тук не изглежда ОК, значи нещо трябва да се направи с нея... аз не мога да преценя какво, но щом има специалист, ще спя спокойно.--Радостина 15:53, 31 януари 2010 (UTC)

http://prikaz4ici.alle.bg/[редактиране на кода]

Това е много хубав сайт в които вашите деа ще се забавляват и ще научат много неща моля влезте хайде да развием този сайт