Бинди Ъруин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Бинди Ъруин
австралийска природозащитничка,
актриса
Бинди, май 2011 г.
Бинди, май 2011 г.

Родена
Активен период от 2000 г.
Семейство
Баща Стив Ъруин

Уебсайт www.crocodilehunter.com
Бинди Ъруин в Общомедия

Бинди Сю Ъруин (на английски: Bindi Sue Irwin) е родена на 24 юли 1998, в Намбур, Куинсланд, Австралия. Бинди е дъщеря на Ловецът на крокодили, Стив Ъруин, и съпругата му Тери. Бинди е известна с многостранните си занимания като природозащитник, актриса, певица, автор на песни и танцьорка. Изповядва същите възгледи за опазване на животните и околната среда като своите родители.

Първото ѝ име произхожда от любимия крокодил на баща ѝ, Бинди, отглеждан в Австралийския зоопарк. Второто ѝ име идва от семейното им куче, Сюи – Сю. Според баща ѝ, „Бинди“ е дума от аборигенския език, означаваща „малко момиче“.

Бинди живее заедно със семейството си в Австралийския зоопарк.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Бинди започва проявите си в телевизионни предавания още в много ранна възраст – две-годишна. Тя се появява редовно в предаванията на баща си, включително в „Дневниците на Ловеца на крокодили“ (на английски: The Crocodile Hunter Diaries), както и в развлекателния филм „Уигли сафари“ (на английски: The Wiggles: Wiggly Safari), през 2002 година.

Бинди е водеща на документално детско предаване, посветено на животните, заснето в 26 епизода, със заглавието „Бинди – Момичето от джунглата“ (на английски: Bindi the Jungle Girl), продукция на канала Discovery Kids. Баща ѝ, Стив Ъруин, участва в много от епизодите на предаването, преди смъртта си през 2006 година, когато продукцията бива временно спряна. Премиерата на сериала е през юни 2007 г., по канал Discovery Kids.

Бинди бива водеща на специално предаване, посветено на баща ѝ, наречено „Татко ми, Ловецът на крокодили“ (My Daddy the Crocodile Hunter). Също така, тя участва в заснемането на фитнес-предаване за деца на DVD носител, в което тя пее и танцува заедно с групата Bindi Kidfitness. Бинди издава хип-хоп албум „Неприятности в джунглата“ (Trouble In The Jungle).

Бинди и групата The Crocmen изпълняват песента „Trouble In The Jungle“ по телевизията, в предаването The Today Show, през ноември 2007. Бинди се занимава с уроци по пиано.

През септември 2006 г., на 8-годишна възраст, Бинди Ъруин се появява на корицата на австралийското списание „New Idea“, като най-младият човек, допринесъл за развитието на списанието с над 105-годишна история.

В началото на януари 2007 г. взима участие в телевизионното шоу The Ellen Show. Веднага след това, се появява и в шоуто на Дейвид Летърман, Late Show with David Letterman, и придружава актьора Ръсел Кроу, добър семеен приятел, на официална гала-вечер. При тези си изяви тя промотира диска си Bindi Kidfitness, и изпълнява новата си роля, на „туристически посланик“ на Австралия.

Бинди Ъруин участва в предаването на Лари КингLarry King Live на 11 януари 2007. Тя споделя, че писането е любимият ѝ предмет, за разлика от математиката. Също така, тя споделя, че много обича индивидуалното си обучение, защото са много добри приятели с учителите си.

Бинди Ъруин, септември 2007

През 2007, на наградите Kids' Choice Awards, Бинди Ъруин представя номинациите за „Любим мъжки изпълнител“, заедно с Джордж Лопес и Тейлър Уилямс, при което награда взима Джъстин Тимбърлейк.

На 22 ноември 2007 г. Бинди заедно с майка си Тери участват в 81-вия годишен парад на Деня на благодарността, изпълнявайки песни от албума си Trouble in the Jungle, заедно с групата The Crocmen.

През 2008 г. Бинди стартира собствена модна линия – „Bindi Wear International“, дизайнерска серия дрехи, изработени изцяло от естествени материали (100% памук), съхранявайки стила на цялостното опазване на природата.

На 13 юни 2008 г. Бидни Ъруин печели наградата на Daytime Emmy Award, за изключителни заслуги в детски сериали. На 9-годишна възраст, тя се превръща в най-младия участник, печелил награда Daytime Emmy, изпреварвайки предишния ѝ притежател, Камрин Граймс, спечелила наградата си за млада актриса в драматичен сериал, на 10-годишна възраст.

Бинди с майка си Тери, военновъздушна база „Едуардс“

На 26 декември 2009 г. Бинди се появява на сцената в Австралийския зоопарк, заедно с новите си певици и танцьорки, наречени „Момичетата от джунглата“ (The Jungle Girls).

Бинди дарява 10% от печалбата си на Wildlife Warriors, благотворителна организация, основана от семейството ѝ през 2002 година.

Тя играе ролята на Кира в четвъртия филм за косатката Уили, „Волният Уили: Бягство от пиратския залив“ (Free Willy: Escape from Pirate's Cove), който бива излъчен на 23 март 2010.

През 2011 г., на наградите Nickelodeon Kids Choice Awards, Бинди заедно с по-малкия си брат Робърт печели първата награда в новосъздадената категория „Залата на лигата“ – Hall of Slime.

През 2012 г., Бинди ще води предаване в 26 епизода, на природна тематика, наречено „Тренировъчният лагер на Бинди“ (Bindi's Bootcamp). Участниците ще бъдат изправени пред „предизвикателни приключения“, които ще изпитат техните знания и умения на тема, свързана с опазването на дивия живот и природа.

През 2013 г., Бинди се снима в приключенския филм „Завръщане на острова на Ним“, посветен на природо-защитна тематика, продължение на филма от 2008 година, „Островът на Ним“.

Смъртта на Стив Ъруин[редактиране | редактиране на кода]

Бащата на Бинди, Стив Ъруин, умира по време на нещастен инцидент, на 4 септември 2006 г., убит от скат, по време на снимки около Големия бариерен риф. В телевизионно изявление, Бинди заедно с майка си обявява, че ще продължи благородната кауза на баща си, свързана с опазването на дивия живот. Стив Ъруин многократно е споменавал, че подкрепя напълно дъщеря си към пътя на славата и заявява, че „Просто иска да е спътник на дъщеря си“.

На 20 септември 2006 г. Бинди възхвалява баща си в реч, изречена пред повече от 5000 зрители в Австралийския зоопарк и над 300 милиона зрители по целия свят, наблюдаващи възпоменателната церемония посветена на Стив Ъруин.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]