Боби Фарел

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Боби Фарел
Информация
ПсевдонимБоби
Роден
Роберто Алфонсо Фарел
Починал
30 декември 2010 г. (61 г.)
Стилпоп, диско
Активностот 1975 г. до 2010 г.
ЛейбълHansa Records, Sony-BMG
Свързани изпълнителиБони М
Боби Фарел в Общомедия

Роберто „Боби“ Алфонсо Фарел (Roberto Alfonso Farrell) е известен поп изпълнител и танцьор от близкото минало, най-известен като участник в световноизвестната диско група от 70-те и 80-те години на ХХ векБони М“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 6 октомври 1949 г. във втория по големина град на остров Аруба Сан Николас. Живее там до навършване на 15-годишната си възраст. След завършване на училище работи като моряк в продължение на 2 години, преди да се установи в Норвегия.

По-късно заминава за Нидерландия, където започва работа като диджей, преди да стане част от проект на продуцента Франк Фариан през 1975 година, който забелязва атрактивното му сценично поведение и го кани да участваства в група Бони М[1].

Групата прави пробив още през следващата 1976 година след участие в германско телевизионно шоу. Световната слава идва през 1978 г. със сингъла „Rivers of Babylon“, който оглавява класациите в няколко европейски страни. Както обаче по-късно Фариан споделя, Боби Фарел няма почти никакъв вокален принос към хитовете на групата[2].

С групата Бони М през 1981 г.

Въпреки голямата популярност, след сериозни разногласия с Фериан, през 1981 г. Фарел напуска Бони М, където е заменен от ганаеца Реджи Цибо. През 1984 г. отново се завръща в групата, но две години по-късно пак се разделя с нея.[3].

След напускането на групата създава своя собствена група, която нарича „Bobby Farrell's Boney M“.

Кончина[редактиране | редактиране на кода]

Умира на 30 декември 2010 г. в хотел в Санкт Петербург, Русия, от сърдечна недостатъчност. Неговият агент Джон Сейн казва, че Фарел се е оплаквал от проблеми с дишането след участие с групата си предишната вечер. [4] Тялото на Фарел е открито от персонала на хотела, в който гостува, след като не отговоря на повикване. Погребан е в гробището Зоргвлиед, близо до Амстердам.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]