Винченцо

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Винченцо
빈센조
ЖанрТъмна комедия
Драма
Създател(и)Studio Dragon
СценарийПак Дже-бом
РежисураКим Хи-уон
АктьориСонг Джунг-ки
Чон Йо-бин
Ок Тек-йон
Ким Йо-джин
Куак Донг-йон
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди20
Продукция
Изпълнителен продуцентЧо Мун-джу
Изпълнителни продуцентиИ Чанг-су
Чанг Сай-чонг
Хам Сънг-хун
Чо Су-йонг
Продуцент(и)Logos Film
Времетраене80 минути
ДистрибуцияtvN
Netflix (международен)
Разпространение
ТВ каналtvN
Картина1080i HDTV
ЗвукСтерео
Излъчване20 февруари – 2 май 2021 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Винченцо в Общомедия

„Винченцо“ (на корейски: 빈센조, Binsenjo; на италиански: Vincenzo) е южнокорейски сериал с участието на Сонг Джунг-ки като главен герой заедно с Чон Йо-бин, Ок Тек-йон, Ким Йо-джин и Куак Донг-йон. Излъчва се по телевизионния канал tvN от 20 февруари до 2 май 2021 г., всяка събота и неделя от 21:00 часа.[1][2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

На осемгодишна възраст Пак Джу-хьонг е осиновен от италианско семейство и заминава да живее в Италия. По-късно той се присъединява към мафията и е осиновен от Дон Фабио, глава на мафиотското семейство Касано. Преименуван на „Винченцо Касано“, той става италиански адвокат, консултант на мафията и дясната ръка на Дон Фабио. След като Фабио умира, Паоло, биологичният син на Фабио и новият лидер на семейство Касано, се опитва да убие Винченцо.

След това Винченцо бяга в Сеул и се опитва да върне 1,5 тона злато, които наскоро починал китайски магнат, е скрил тайно в мазето на Geumga Plaza. Фирма за недвижими имоти под ръководството на Babel Group обаче е придобила незаконно собствеността върху сградата и Винченцо трябва да използва уменията си, за да си върне сградата и да възстанови състоянието си.

Сред странните наематели в Geumga Plaza е Адвокатското дружество Jipuragi, управлявано от Хонг Ю-чан, в което Винченцо установява, че има съгласувани интереси. Отначало Винченцо влиза в конфликт с дъщерята на Хонг Ю-чан, Хонг Ча-йонг, адвокат на конкурентна фирма, но след смъртта на баща си тя поема практиката и обединява сили с Винченцо и останалите наематели, за да се бори с Babel Group.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се предлага на Нетфликс в оригинално аудио с български субтитри.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Song, Eun-kyung. 송중기-전여빈-옥택연, tvN '빈센조' 출연 … 내년 방송 // August 10, 2020. Архивиран от оригинала на February 6, 2021. Посетен на October 27, 2020.
  2. MacDonald, Joan. 10 Dramas To Watch Out For In 2021 // January 6, 2021. Архивиран от оригинала на January 11, 2021. Посетен на January 9, 2021.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]