Джиджи Хадид

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джелена Хадид
Jelena Hadid
Общи данни
РоденаДжелена Нура Хадид
23 април 1995 г. (28 г.)
Националност САЩ
ДецаКаи Малик
Дейностимодел
Физически характеристики
Мерки86–64–89 cm
Ръст1,79 m
Размер обувки39
Цвят на очитесин/зелен
Цвят на косатарус
Други
Етноспалестинка
ПсевдонимиДжиджи
Външни препратки
Официална уебстраница
Джелена Хадид
Jelena Hadid
в Общомедия

Джелена Нура „Джиджи“ Хадид (на английски: Jelena Noura „Gigi“ Hadid) е американски модел и телевизионна звезда. Тя позира за списания като Vogue, VMAN, Elle, Grazia, Playgirl, Galore, Bitches, Silion, Eva, Banging, Shake it.

Ранен живот и семейство[редактиране | редактиране на кода]

Джелена Хадид е родена на 23 април 1995 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Тя е дъщеря на палестинския магнат от бизнеса с недвижими имоти Мохамед Хадид Алмаз и родената в Америка нидерландка Йоланда Фостър, която е бивш модел. Джиджи има по-малка сестра – Бела, която също е модел, и по-малък брат, Ануар. Тя има още 2 полусестри – Мариел и Алана от страна на баща си и още 5 доведени сестри. След развода на нейните родители майка ѝ се жени за музикалния продуцент Дейвид Фостър.

В гимназията е капитан на волейболния отбор и състезателка по конно надбягване. Завършва гимназията в Малибу на възраст от 18 години през 2013 г., след като повтаря година. След това се мести в Ню Йорк, за да се съсредоточи върху кариерата си на модел. От есента на 2013 г. учи в The New School.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Хадид подписва договор с IMG Models през 2011. Кариерата ѝ на модел започва още когато е на 2 години, след като е открита от Пол Марчиано. Тя започва в отдела Baby Guess. За известно време спира с кариерата си, за да се фокусира над ученето. В крайна сметка продължава работата си с тях и е обявена за лице на Guess през 2012. Според последното ѝ интервю, Джиджи е направила три кампании с Guess като възрастна.

През 2014 г. Хадид прави своя дебют на седмицата на модата в Ню Йорк, като позира на модния подиум в шоуто на „Desigual“. Тя прави своя дебют и в шоуто на Джеръми Скот. През март 2014 моделът „краси“ корицата на Schön! Magazine. Появява се в музикален клип, изпълнен от австралийския певец Коди Симпсън, който излиза на 14 април 2014 г. Тя се появява и в друг клип, правейки се на влюбена – в песента на американския носител на грами Мигел, който излиза на 29 май 2014 г. На 15 юли 2014 г. позира заедно с актьора и модел Патрик Шварценегер в есенно-зимната колекция на дизайнера Том Форд. Джиджи е домакин на наградите „Daily Front Row's Fashion Media“, които се провеждат в Ню Йорк на 5 септември 2014 г. През декември е на корицата на Harper's Bazaar Малайзия.

Хадид се появява в календара на „Pirelli“ през 2015 г. Позира за Марк Йакобс по време на седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон и Париж. Също така позира и за Пол Готие в шоуто на RTW. През януари 2015 тя е обявена за новото лице на Maybelline, след като подписва договор с тях. През март Хадид е на корицата на испанското Vogue, а по-късно и заедно с Бинкс Уолтън за Teen Vogue. През юни е на корицата на австралийското Vogue, също така е и в бразилското Vogue. Участва в музикалното видео „How Deep Is Your Love“ на Калвин Харис, чиято премиера е на 6 август 2015 г. През декември 2015 г. Джиджи прави първата си изява в „Шоуто на Victoria's Secret“.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Телевизия и филми[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля
2012 Virgin Eyes Андреа
2012 – 2014 Real Housewives of Beverly Hills себе си
2015 Those Wrecked by Success себе си

Музикални клипове[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Изпълнител Роля
2014 „Surfboard“ Коди Симпсън себе си
2014 „Simplethings“ Мигел влюбена
2015 „Bad Blood“ Тейлър Суифт Слей-Зед
2015 „How Deep Is Your Love“ Калвин Харис влюбено момиче
2016 „Pillowtalk“ Зейн Малик себе си

Награди и номинации[редактиране | редактиране на кода]

Година Конкурс Категория Резултат
2015 First Annual Fashion Los Angeles Awards Модел на годината Печели
2015 Teen Choice Awards Choice Model Номинирана