Дийп Зоун Проджект

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Дийп Зоун Проджект“
Информация
ОтВарна, Република България
Създаване България
Стилхаус, електронна музика
Активностот 1998 г.
Свързани изпълнителиАвеню, Криско, Бобо, Веси Бонева, Атанас Колев, 100 Кила
Уебсайтwww.deepzoneproject.com
ЧленовеЕва-Мария Петрова
Диан Савов
Дани Димитров
Бивши членовеРосен Стоев
Йоанна Драгнева
Надежда Петрова
Алекс Кипров
Любомир Михалков
Нелина Георгиева
Джули
„Дийп Зоун Проджект“ в Общомедия

„Дийп Зоун Проджект“ (Deep Zone Project) е българска хаус/електронна музикална група, основана през 1998 г. в град Варна.

Групата заедно с DJ Балтазар участва в българския конкурс за Евровизия през 2007 г. и печели участие за Евровизия 2008 с песента „DJ, Take Me Away“ с вокал Йоанна Драгнева. Песента не се класира за финал. Йоанна е пяла в детска вокална формация „Бон-бон“.

През 2010 г. излиза лентата към парчето „On Fire“, което е сред най-високобюджетните музикални продукции, заснемани в България. Във видеото освен много огън, взривове и специални ефекти, взима участие и актьорът Фахрадин Фахрадинов.

Йоанна и Deep Zone Project се разделят в началото на 2011 с цел развитие на солова кариера от страна на Йоанна.

След продължително търсене Deep Zone Project се сдобива с нова вокалистка, но за кратко. Тя е 18-годишната Джули, която също е била част от детската вокална формация „Бон Бон“. Групата се сдобива и с друг член – Алекс Кипров (Startrax).

От септември 2011 г. вокалистка на групата става Надежда Петрова (Надя) и още през същата година имат турне в Китай. В началото на 2012 година излиза първият проект с Надя – сингълът „I Love My DJ“. Видеоклипът към парчето е заснет в атрактивен клуб в Русе от екипа на мощния румънски лейбъл Roton Music. През 2013 на наградите Best DJ & Best Club of the Year Bulgaria 2012, „I Love My DJ“ печели награда за най-добър трак на годината.

След успеха на песента „I Love My DJ“, Deep Zone усилено подготвят следващия си сингъл, озаглавен „Made For Loving You“. Сингълът излиза и в българската версия с името „Създадени един за друг“. В края на 2012 г. заснемат видеото в отново в Румъния с Roton Music. С модерно звучене и екзотичен клип, песента бързо печели популярност в началото на 2013 г.

През март 2013 г. излиза парче с Криско, в което са миксирани дъбстеп, електро, фолклор и рап. Сингълът се казва „Никой друг“ и отново е насочен към българската публика. През октомври 2013 г. излиза парче с Бобо, което също е съчетание на дъбстеп, електро, фолклор и рап – сингълът „Няма НЕ“.

През 2014 г. излиза песен, озаглавена като „Вярвам в Теб“ с Бояна. През лятото на 2014 г. излиза сингъл, в който участва младият рапър Атанас Колев, озаглавен „Zig-Zag“.

От 2011 г. до 2015 г. Deep Zone Project изкарват огромен успех с хитовете си, като взимат многобройни участия в български градове и правят турнета извън България. В края на февруари 2015 г., Deep Zone Project се разделят с вокалистката си Надежда Петрова (Надя) и композитора Алекс Кипров, които напускат по собствено желание. Те споделят, че ги очакват солови кариери, но също е възможно да сформират дует.

Не след дълго Deep Zone Project се сдобива с нова вокалистка – Нелина Георгиева. DJ Диан Соло забелязва Нелина, когато тя участва в телевизионно музикално шоу и е още на 16.

Нелина напуска групата през 2018 г. като желае да развива солова кариера. След това се сдобиват с вокалистката Ева-Мария Петрова, която също е от X-Factor.