Договорът в куфарчето

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Договорът в куфарчето
Информация
СъздателКрис Джерико
ФедерацияWWE
МаркаПървична сила
Разбиване
Първо изданиеДоговорът в куфарчето (2010)
Ключови
видове мачове
Мач със стълби за Договорът в куфарчето

Договорът в куфарчето е кеч pay-per-view турнир, продуциран ежегодно от WWE.

Наименуван е след Мача със стълби за Договорът в куфарчето, който преди това е провеждан само на КечМания. Мачът със стълби за Договорът в куфарчето дебютира на КечМания 21 през 2005 г. Продължава да се провежда 5 години след това, след като концепцията на мача отделя в свой собствен pay-per-view турнир, започвайки през 2010 г.

Концепция[редактиране | редактиране на кода]

Мача със стълби за Договорът в куфарчето през 2009 се проведе на КечМания 25

Концепцията на pay-per-view турнира „Договорът в куфарчето“ включва мач със стълби, цената в който е куфар, съдържащ договор за мач за титла. Победителя на договорът (съдържащ в различни цветове куфари) може да го използва на време и място по свой избор до края на годината – започвайки от денят на спечелване на куфарчето – за мач за шампионска титла. Когато Титлата на WWE и Световната титла в тежка категория разделени титли, всеки ежегоден pay-per-view турнир включваше два мача за куфарчето, всеки съдържайки договора за една от двете титли. След като двете титли бяха сляти през декември 2013, договор за сегашно слятата Световна титла в тежка категория на федерацията стана цената за един мач за куфарчето. Обаче, през 2014 и 2015 самата шампионската титла беше трябваше да се залага в мач със стълби.

Мач[редактиране | редактиране на кода]

Мача със стълби за Договорът в куфарчето на Първична сила през 2011

Мача със стълби за Договорът в куфарчето (понякога съкратено MITB) е мач със стълби.[1]

Първият мач се проведе през 2005 на КечМания 21, след като беше измислен от Крис Джерико,[1] беше само за кечистите от Първична сила.[1] Победителят беше Острието. От 2005 до 2010, мача MITB, отворен за всяка марка на WWE, стана опората на КечМания. През 2010 имаше втори и трети мач със стълби, когато pay-per-view турнира дебютира през юли. За разлика от мачовете на КечМания, този турнир включваше два такива мача – всеки съдържащ договор за Титлата на WWE Световната титла в тежка категория.

Преди създаването на ежегодното pay-per-view събитие, на кечистите беше позволено да използват договора за всяка световна титла в WWE. След създаването на pay-per-view, договорите бяха специално насочени към едната или другата титла.

След обединяването на Титлата на WWE и Световната титла в Световната титла в тежка категория на федерация през декември 2013, има само един куфар/договор за мача. Това започна с турнира Договорът в куфарчето през 2014.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б в Shields, Brian, Sullivan, Kevin. WWE: History of WrestleMania. 2009. с. 59.