Направо към съдържанието

Дракула 2000

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Дракула 2000
Dracula 2000
РежисьориПатрик Лусиър
СценаристиПатрик Лейсър
Базиран наДракула“ от Брам Стокър
МузикаМарко Белтрами
ОператорПитър Пау
Премиера22 декември 2000
(Германия)
Времетраене99 мин.
Страна САЩ
Езиканглийски
Хронология
Дракула 2: Възнесение
Външни препратки
IMDb Allmovie

Дракула 2000 (на английски: Dracula 2000) е американски филм от 2000 година. Има две продължения „Дракула 2: Възнесение“ (2003) и „Дракула 3: Заветът“ (2005).

Абрахам Ван Хелзинг не може да намери начин да убие Дракула, затова го запечатва в специален сребърен ковчег, който държи в тайно скривалище. Ван Хелзинг използва кръвта на Дракула, филтрирана чрез пиявици, за да живее вечно и да пази тайната на злото.

Във времето което е взимал от кръвта на Дракула Ван Хелзинг се влюбва и любимата му забременява. Това означава, че заразата от кръвта на Дракула е предадена на детето и когато Мери Ван Хелзинг (дъщеря му) се ражда, казва това на майката. Ужасена, тя взима дъщеря си и двете изчезват. Ван Хелзинг мисли, че е по-добре за тях да са далеч.

Години по-късно шайка крадци (водени от Маркъс), в опита си да ограбват тайното скривалище на Ван Хелзинг, мислейки че той крие богатства и злато, освобождават Дракула. Вампирът тръгва да търси Мери, защото тя е единствената в целия свят, която може да бъде безсмъртна като него. Тя е готова да се изправи срещу Дракула, като междувременно се опитва да избегне новосъздадените вампири от бандата на Маркъс.

Край на разкриващата сюжета част.
Актьор Роля
Джерард Бътлър Дракула / Юда Искариотски
Кристофър Плъмър Абрахам ван Хелсинг
Джони Лий Милър Саймън Шепард
Джъстин Уадел Мери Хелър
Дани Мастерсън Найтшейд
Джери Райън Валъри Шарп
Колийн Фицпатрик Луси Уестерман
Дженифър Еспозито Солина
Локлин Мънро Еди
Шон Патрик Томас Трик
Омар Епс Маркъс
Шейн Уест Джей Ти
Нейтън Филиън отец Дейвид