Дрязги

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Дрязги
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
Жанр Комедия
Създател(и) Елена Солому
Актьори Антонис Антониу
Владимирос Кириякидис
Янис Цимицелис
Страна Флаг на Гърция Гърция
Език Гръцки
Сезони 3
Епизоди 211 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене 44 минути
Разпространение
Излъчване 7 октомври 2013 г. -
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Дрязги (на гръцки: Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, в превод: Не почвай да мрънкаш) е гръцки комедиен сериал Той е излъчван през 2013 – 2016 и е базиран на Испанския сериал, Escenas De Matrimonio (Брачните ми спомени).В България сериала дебютира на 16 май 2016 г. по BG On Air.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът разказва за взаимоотношенията между три двойки от различни поколения, които живеят в Атина. Всички те имат различен живот, навици и разбирания, но ги обединяват добре познатите дрязги от най-древни времена – тези, между мъжа и жената. 

Харис и Васо са обикновена млада двойка, която е на прага да превърне връзката си в нещо по-сериозно. Те са заедно едва от 6 месеца, но решават да споделят едно жилище, след като талантливият музикант Харис е уволнен. Въпреки скорошната им връзка, се налага да направят място в живота си един за друг. Това създава проблеми и за двамата, защото трудно се отказват от навиците и вещите си. Ще направят ли компромис, за да заживеят щастливо, е въпрос, който мъчи и Харис, и Васо .

На множество отстъпки се крепи бракът на Марина и Илиас – те са типичната двойка в средата на 40-те си години. Тя е домакиня, а той – отегчен съпруг, който издържа семействоот си. Запознават се като студенти преди 20 години и изживяват истински романс. Но, в какво се превръща романтиката след толкова години брак? Голямата отдаденост на Марина като майка и затворения характер на Илиас, ги отчуждават. Изпращат сина си Александрос студент в Ксанти, но Марина не може да приеме, че детето ѝ вече не живее вкъщи. След 20 години брак, двамата с Илиас остават сами и осъзнават, че това, което ги свързва най-силно са ... дрязгите! На дълъг брак се „радват“ Минас и Вула, които са заедно от цели 45 години. Видяли са и добро, и лошо по време на съвместния си живот, но в старините си са решили да се вторачват повече в недостатъците си, отколкото в хубавите моменти. От младата, красива и влюбена двойка не е останала никаква следа. След като Минас се пенсионира, ежедневието им се превръща в бойно поле, а караниците – в начин на общуване, но какво ги държи все още заедно? 

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Васо (2013 – 2015) Харис (2013 – 2015) Никитас Stella Марина
Илиас
Минас
Вулас

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди A' Преглед
Премиера на сезона Финал на сезона
1 72 7 октомври 2013  4 юли 2014 
2 84 6 октомври 2014  23 юни 2015 
20 септември 2015  5 октомври 2015 
3 TBA 12 октомври 2015 TBA

„Дрязги“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България започва излъчване на 16 май 2016 г. всяка делнична вечер от 20:00 часа по BG On Air.

Рейтинг[редактиране | редактиране на кода]

Рейтингът на „Дрязги“ е отличен, 24.7% от рейтинга на сериала в Гърция.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]