Ева Добрева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ева Добрева
Общи данни
Роден
23 май 2000 г.
Националност България
Физически характеристики
Мерки88/60/90
Ръст175 см
Тегло53 кг
Цвят на очитекафяви
Цвят на косатакестенява
Други
ТитлиМис Свят България 2021 – 2022 г.
Мис Азия Глобъл България 2019 г.

Ева Добрева е български модел. Носителка на титлата Мис Свят България 2021 – 2022 г. Представя страната на Мис Свят 2021 г.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ева Неделчева Добрева е родена на 23 май 2000г. в град Варна. Още на 5-годишна възраст Ева започва обучението си по народно пеене при един от най-добрите педагози в България. Завършва средното си образование в Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - гр.Варна със специалност народно пеене и пиано. Носител е на множество титли и призови награди от конкурси по народно пеене . На 13-годишна възраст е поканена да започне обучението си като модел и още няколко месеца след като завършва обучението си започва да работи като модел до ден днешен. Завършва висшето си образование в Икономически университет - Варна със специалност туризъм.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

През 2013г. Ева Добрева започва своята бляскава кариера на супер-модел. Има над 150 ревюта в България и чужбина. Над 80 рекламни фотосесии за известни марки. А през 2019г. печели и приза Мис Азиа Глобъл България, където представя България на световният конкурс Мис Азиа Глобъл 2019г., които се проведе в Кочи, Индия и където Добрева влезе в ТОП 10 на победителите. След това заминава на Ченай, Индия за първата си седмица на модата в Индия.

През 2020г. Ева създава и първия си конкурс за красота, а именно "Кралица на Варна" и започва да работи по създаване на собствена модна агенция. Същата година взима участие в известно телевизионно предаване "Шоуто на Слави" и пее народна песен с "Куку бенд".

През 2021г. Ева Добрева бе избрана за победител в конкурса за красота Мис Свят България 2021-2022г., където представи България на най-старият световен конкурс за красота в историята Мис Свят и се разписа в кръгът за таланти с българска народна песен. След завръщането си от Мис Свят, Ева започва да обучава бъдещи модели и да бъде жури в множество конкурси за красота. Същата година Добрева патентова и втория си конкурс за красота "Мисис Варна".[източник? (Поискан преди 79 дни)]

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]