Елица Панайотова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Елица Панайотова
Панайотова с наградата „Жена на годината“
Информация
Националност България
НаградиЖена на годината 2015 (хай-тех)
конкурс на сп. „Грация“
Елица Панайотова в Общомедия

Елица Панайотова е български архитект[1]. Изпълнителен директор е на първия научно-технологичен парк „София Тех Парк[2] от 2012 до 2016 г.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия, магистър по градско планиране и архитектура. Получава магистърска степен по градско планиране и жилищна политика от Университета в Линкълн, Великобритания.

Елица Панайотова е известна с проекти по устройствения план на Бизнес Парк София[3], градоустройствени проекти в София (две наградени конкурсни разработки в екип), курорти по Черноморието и др.

От 2002 до 2005 г. е търговско аташе в посолството на България в САЩ. Работи за създаване на двустранни партньорства, бизнес коопериране и инвестиционно представяне във всички икономически сфери. След завръщането си в България, през 2006 г., отговоря за недвижими имоти в българския офис на „Глобал финанс“. През 2007 г. оглавява „Алфа Дивелопмънтс“, открива и частно архитектурно студио „Скица студио“[3].

От 2012 г. до 2016 г. Елица Панайотова е изпълнителен директор на „София Тех Парк“ АД – компания, собственост на българската държава чрез Министерството на икономиката.[4]

През 2015 г. е определена за Жена на годината в категория „ХайТек и иновации“ в традиционния конкурс на списание „Грация“.[5]

Елица Панайотова е координатор на „Зелена София“ към Столичната община. [6]

Източници[редактиране | редактиране на кода]