Жан-Клод Лареш

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Жан-Клод Лареш
Jean-Claude Larréché
френски маркетолог
Роден
3 юли 1947 г. (75 г.)

Учил вСтанфордски университет
Лондонски университет
Научна дейност
ОбластИкономика

Проф. Жан-Клод Лареш (на френски: Jean-Claude Larréché) е ръководител на програмата на името на Алфред Х. Хайнекен към университета „Инсийд“. Специалист е по стратегически маркетинг и управлява много дейности, стремящи се към постигане на съвършенство, при които потребителят стои в центъра. Сред тях са оценяване на потребителя, средства за измерване, „Фокус върху клиента: от обещание към действие“ – програма, която е създал в „Инсайд“ и е тема на предстоящата му книга.

От 1998 до 2002 г. Лареш написва 5 годишни отчета за „Измерването на конкурентната форма на глобалните фирми“ („Файненшъл таймс – Прентис хол“), представящи оценката на водещи глобални фирми по отношение на характеристики като ориентация към клиента, иновации, маркетинг операции, е-бизнес и човешки права.

Жан-Клод Лареш е и председател на „СтратХ СА“ – компания, специализирана в услугите и обученията по стратегически маркетинг. Бил е член на борда на „Инсийд“ в продължение на 14 години и член на борда на „Рекит Бенкисър“ от 1983 до 2001 г. Основател е на няколко програми в „Инсийд“, сред които „Фокус върху клиента: от обещание към действие“, „Стратегическо управление на услугите“ и „Напреднал индустриален маркетинг.“ Консултант е на няколко международни корпорации и преподава в много курсове за развитие на мениджърски кадри.

Библиография[редактиране | редактиране на кода]

  • The Momentum Effect: How to Ignite Exceptional Growth, Wharton School Publishing, 2008, 324 p., ISBN 0-13-236342-9
  • The Competitive Fitness of Global Firms. (1998–2002). Financial Times Management/Financial Times Prentice Hall.
  • Marketing Strategy: A Decision-Focused Approach. 5th ed. (2006). McGraw-Hill. (Co-authors John Mullins, Orville Walker, and Boyd Harper)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]