Знак на съдбата

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Знак на съдбата
Serendipity
МузикаАлън Силвестри
Премиера2001 г.
(Германия)
Времетраене87 минути
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Знак на съдбата“ (на английски: Serendipity) е филм на режисьора Питър Челсън и сценарист Марк Клейн. В главните роли участват Джон Кюсак и Кейт Бекинсейл.

Музиката във филма е дело на Алън Силвестри. Филмът „Знак на съдбата“ е заснет през пролетта на 2001 година в Ню Джърси, Ню Йорк, Сан Франциско, Калифорния.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сюжетът на филма разказва за любовната история на Джонатън и Сара. Те се срещат случайно в сградата Блумингдейл, където искат да купят един и същ чифт ръкавици за подарък за Коледа. Сара разкрива, че вярва в нещо много ценно за нея – съдбата. Джонатън се влюбва веднага в Сара, която отказва да каже името си пред него. Минават години, когато започва тяхната приказка. Години наред се опитват да открият другия, докато Сара не се решава на важна житейска стъпка – да се омъжи за своя дългогодишен приятел, а в същото време Джонатън обмисля същото. Сара лети до Ню Йорк с приятелката си Ив, защото силно желае да срещне мъжа от онази Коледа. В същото време Джонатън също прави невъзможното, за да открие името на тайнственото момиче с червен шал и прекрасна усмивка. В края на филма Джонатън посещава ледената пързалка, където те са прекарали часове преди години. Точно там те се срещат и за първи път се запознават истински.

В България[редактиране | редактиране на кода]

През 2004 г. Диема+ излъчи филма с български дублаж за телевизията. Екипът се състои от:

Преводач Златина Тенева
Тонрежисьор Тони Тодоров
Озвучаващи артисти Здрава Каменова
Силвия Русинова
Николай Николов
Борис Чернев

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Serendipity_(film) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​