Имението „Евърмур“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Хрониките на Евърмур
Имението „Евърмур“
The Evermoor Chronicles
Жанр ситком, мистерия, драма
Създател(и) Даян Уитли
Тим Комптън
Актьори Наоми Секуейра
Джордан Лоран
Джордж Сиър
Джорджи Фармър
Джорджия Лок
Клайв Роу
Фини Касиди
Страна  Великобритания
Език Английски
Сезони 2
Епизоди 36 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителни продуценти Rebecca Hodgson
Продуцент(и) Tim Compton
Времетраене 23 минути
Разпространение
ТВ Канал Disney Channel
Излъчване 10 октомври 2014 г. –
Страница в IMDb

Имението „Евърмур“/Хрониките на Евърмур е британски сериал,[1] който се снима пролетта на 2014 г., но започва излъчването си по Дисни Ченъл Великобритания и Ирландия на 10 октомври 2014 г., а в България започва на 27 април 2015 г.

Първият сезон е само от 10 епизода, но постига успех и на 3 юли 2020 г., започват снимките на втория сезон, който е от 40 епизода. На 22 юни 2020 година започва 3 сезон по Дисни Чанъл Англия

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

1,2 сезон[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът е за Тара, американска тийнейджърка, която заедно със семейството си се местят във Великобритания в едно село наречено „Евърмур“. Тара, брат ѝ и доведените ѝ брат и сестра трябва да се приспособят към новия си живот. Опасности, мистерии и интриги съпътстват тяхното приключение.

3 сезон[редактиране | редактиране на кода]

От обитателите на Имението е останала само Бела. Другите са се преместили в Лондон. Тя също мечтае да се измъкне от затънтеното село и приемането ѝ в моден колеж е билетът и за навън. В имението се появяват нови герои.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Тара Кросли (Наоми Секуейра) е главната героиня в сериала. И преди е живяла в Евърмур и е много развълнувана да се завърне отново тук. Тя е сестра на Джейк и доведена сестра на Себастиан и Бела. Тара е любознателна, решителна и смела, но също така импулсивна и склонна да се доверява на инстинктите си. Тя обича да пише и има живо въображение, което често я отвежда до поредното приключение! Скоро тя разбира, че е върховната евърина. В 4 епизод на 2 сезон тя предава силите си на Бриджит (евърина), за да развали тя заклинанието върху Камерън и майка му и те отново да станат хора, без да знае за злите ѝ намерения.
  • Себастиан Бейли, известен още като Себ (Джордж Сиър) е брат близнак на Бела и доведен брат на Тара и Джейк. Не обича да прибързва със заключенията, предпочита да има доказателства и след това да прави заключенията си. Доста шантав персонаж е и е влюбен в Сорша. За разлика от доведената си сестра Тара, Себ е практичен и методичен. Той е много интелигентен и това се допълва от приятната му външност, бързия му ум и палавото му чувство за хумор.
  • Бела Бейли (Джорджия Лок) е сестра близначка на Себастиан и доведена сестра на Тара и Джейк. Запалена е по модата. Завижда на близките отношения между Тара и Себастиан, затова тя флиртува с Камерън. Тя е типичната тийнейджърка бунтарка и характерът ѝ често я изправя в противоречие с новата ѝ доведена сестра Тара. Но по-късно започват да се разбират.
  • Джейк Кросли (Джорджи Фармър) е братът на Тара и доведен брат на Себастиан и Бела. Той е много добър приятел с Людо и заедно разрешават 'мини мистерии'.
  • Камерън (Фини Касиди) е момчето, по което Тара и Бела си падат. Майка му е била Евърина, и помага на Есмералда да измамят Тара, за да разбере за майка си. Неговата сродна душа е върховната евърина.
  • Сорша Дойл (Джордан Лоран) е Евърина, дъщеря на кмета. Пада си по Себастиан.
  • Кметът Дойл (Клайв Роу) е баща на Сорша. Работи 3 длъжности: кмет, учител и адвокат.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България предепизодния филм е излъчен от 27 до 30 април 2015 г. с нахсинхронен дублаж, осъществен в студио Александра Аудио. Ролите се озвучават от Елена Грозданова, Румелия Знаменова, Красимира Кузманова, Здрава Каменова, Сандра Петрова, Елена Бойчева, Димитър Живков, Момчил Степанов, Петър Калчев, Цвети Пеняшки, Павел Петков и Мариана Лечева. Режисьор на дублажа е Мариета Петрова. Озаглавен е „Имението Евърмур“. Втори сезон озаглавен „Хрониките на Евърмур“ започва на 11 април 2016 г. и приключва на 6 май същата година. Трети сезон започва на 22 май 201 7 г. и приключва на 16 юни същата година. В трети сезон озвучаващият състав претърпява леки промени.

Синхронен дублаж[редактиране | редактиране на кода]

Озвучаващи артисти[редактиране | редактиране на кода]

Роля Английски език Български език
Тара Кросли Наоми Секуера Елена Грозданова
Себастиан Бейли Джордж Сар Димитър Живков
Бела Бейли Джорджия Лок Красимира Кузманова
Джейк Кросли Джорджи Фармър Цвети Пеняшки
Камерън Марш Фини Касиди Момчил Степанов
Сорша Дойл Джордан Лурган Сандра Петрова
Кметът Джесът Дойл Клайв Роу Петър Калчев
Людо Кармайкъл Алекс Старк Павел Петков
Кримсън Кармайкъл Маргарет Каборн-Смит Елена Бойчева
Есмералда Дуаър Шарън Морган Румелия Знаменова
Леля Бриджит Джорджи Глен Мариана Лечева
Роб Бейли Дан Фреденбър Петър Калчев
Фиона Кросли Белинда Стюарт-Уилсън Здрава Каменова

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди  Великобритания  България
Премиера Финал Премиера Финал
1 4 10 октомври 2014 31 октомври 2014 27 април 2015 30 април 2015
2 20 9 ноември 2015 28 март 2016 11 април 2016 6 май 2016
3 20 22 май 2017 16 юни 2017

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Barraclough, Leo. Disney Greenlights England-set Spooky House Tale ‘Evermoor’. // Variety, 17 март 2014. Посетен на 8 октомври 2014.