Кокиче (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кокиче
설강화
ЖанрРомантика
Черна комедия
Мелодрама
Екшън
Трилър
Мистерия
Периодична драма
СценарийЮ Хьон-ми
РежисураЧо Хьон-так
АктьориЧонг Хе-ин
Джису
Ю Ин-на
Чанг Сънг-джо
Юн Се-а
Ким Хье-юн
Чонг Ю-джин
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди16
Продукция
Изпълнителен продуцентИ Хе-гуанг
Чонг Да-джонг
Изпълнителни продуцентиПак Чун-со
Пак Санг-су
Продуцент(и)Драма Хаус
Джей Ти Би Си Студиос
Времетраене80 – 90 минути
ДистрибуцияДжей Ти Би Си
Разпространение
ТВ каналДжей Ти Би Си
Картина1080i HDTV
ЗвукСтерео
Излъчванеот 18 декември 2021 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Кокиче“ (на корейски: 설강화; на английски: Snowdrop) е южнокорейски сериал с участието на Чонг Хе-ин, Джису, Ю Ин-на, Чанг Сънг-джо, Юн Се-а, Ким Хье-юн и Чонг Ю-джин.[1][2][3] Излъчва се по Джей Ти Би Си всяка събота и неделя от 22:30. Сериалът е достъпен на Дисни+ в избрани региони.[4]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Действието в „Кокиче“ се развива на фона на движението за демокрация от 1987 г., което е масово протестно движение с цел да принуди настоящото авторитарно правителство в Южна Корея да проведе честни избори. В резултат на масовите протести през декември 1987 г., се провеждат демократични избори, които по-късно водят до края на авторитарното управление в Южна Корея и установяването на демократично управление в Шеста република Корея.

Им Су-хо играе ролята на студент, който е открит, покрит с кръв, от студентката Ън Йонг-ро. Момичето го крие от правителството в стаята си в общежитието в женския университет. Въпреки това се разкрива, че Су-хо не е това, което изглежда. На фона на политически сътресения, историята на двойката се развива и двамата изграждат романтична връзка.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Кокиче (Snowdrop) // StupidDreams. Посетен на 24 януари 2024.
  2. 'Snowdrop' is period melodrama with all fictional settings: director // Yonhap News Agency. December 16, 2021. Архивиран от оригинала на December 16, 2021. Посетен на December 17, 2021.
  3. Ahn Byung-gil. '설강화' 첫방, 이 전개 이 속도감 미쳤다 [종합] // Sports Kyunghyang, December 19, 2021. Архивиран от оригинала на December 19, 2021. Посетен на December 19, 2021.
  4. Pederson, Erik. Disney+ Slate Of Asia-Pacific Fare Includes Series Led By K-Pop Star Kang Daniel // October 13, 2021. Архивиран от оригинала на October 15, 2021. Посетен на October 14, 2021.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]