Кораб музей

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Кораб музей е кораб, на който има музейна експозиция, посветена на историята на кораба, екипажа, събитията, в които е участвал корабът, обект на морското наследство.

Обикновено такъв кораб е отворен за обществеността за образователни или възпоменателни цели. Някои от тях също се използват за учебни или други цели, обикновено които все още са съхранили физическата способност и юридическата пригодност да се движат.

Има няколкостотин музейни съда по целия свят. Много, ако ли не и повечето от музейните съдове, са свързани със съответстваща морска музейна експозиция.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Корабль-музей“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.