Кристоф Мартин Виланд (награда за преводачи)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Литературната награда „Кристоф Мартин Виланд“ за преводачи (на немски: Christoph-Martin-Wieland-Übersetzerpreis) се присъжда на всеки две години (през септември) в града на Виланд Биберах ан дер Рис за изключителни преводи.

Наградата е свързана с Кристоф Мартин Виланд, който пръв превежда на немски драми на Шекспир. Финансира се от „Министерството на науката, изследванията и изкуството“ на провинция Баден-Вюртемберг и се обявява от Дружеството за международна подкрепа на литературни и научни преводи.

Наградата възлиза на 12 000 €.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Christoph-Martin-Wieland-Übersetzerpreis“ в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.