Луис Инасио Адамс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Луис Инасио Адамс
Бразилски юрист

Роден
2 март 1965 г. (51 г.)

Луис Инасио Лусена Адамс (на португалски: Luís Inácio Lucena Adams) е бразилски адвокат - Главен адвокат на Бразилия от 23 октомври 2009 г. до 3 март 2016 г.

Луис Инасио Адамс е роден на 2 март 1965 г. в Порто Алегре. Завършва Правни и социални науки във Федералния университет на Рио Гранде до Сул и специализира право във Федералния университет на Санта Катарина.

През 1993 започва работа като финансов прокурор към Главна финансова прокуратура. През 2001 е назначен за главен юридически секретар в кабинета на Главния адвокат на Бразилия. През 2004 г. Луис Инасио Адам вече е изпълнителен секретар в Министерството на планирането, бюджета и управлението, където работи като юрисконсулт от 2003. През 2006 г. е Луис Инасио Адамс е назначен за Главен финансов прокурор на Бразилия.

На 23 октомври 2009 г. Луис Инасио Адам е назначен от президента Лула да Силва за Главен адвокат на Съюза, с което Адамс става главен юрисконсулт на правителството и получава място в президентския кабинет с ранг на министър. Запазва поста си и след встъпването в длъжност на президента Дилма Русеф.

Източници[редактиране | редактиране на кода]