Мария Яремчук

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мария Яремчук
Марія Назарівна Яремчук
украинска певица
Родена
2 март 1993 г. (31 г.)
Музикална кариера
Стилпоп музика, поп фолк
Инструментивокал
Активностот 2012 г.
ЛейбълBest Music
Семейство

Уебсайт
Мария Яремчук в Общомедия

Мария Яремчук е украинска поп певица, известна с участието си в телевизионния проект „Голос країни“ (Гласът на страната). През 2012 година представя Украйна на международния конкурс за млади изпълнители „Нова хвиля“, където заема трето място.

Биография и кариера[редактиране | редактиране на кода]

Родена е в Чернивци на 2 март 1993 година в семейството на певеца Назарий Яремчук. Когато Мария е на две години, баща ѝ умира от рак на стомаха. Има по-голяма полусестра Вера по майчина линия и двама братя по бащина.

През 2009 година завършва гимназия и влиза в Академията за естрадно и цирково изкуство в Киев със специалност поп пеене. Завършва и международни отношения в Историко-юридическия факултет на университета в Чернивци.[1]

2012 година допринася значително за кариерата на певицата. Тогава тя приключва участието си в „Голос країни“ на четвърто място и трето на „Нова Хвиля“. През месец октомври представя песента „Со мной опять“, а около месец по-късно и видеоклип към нея. Появява се информация, че е солист на групата „ВИА Гра“, която по-късно е отхвърлена от продуцента на групата Константин Меладзе. На 23 декември става пета в крайното класиране на украинската селекция за „Евровизия“.

През август 2013 година заснема видеоклип към песента си „Тебе я знайду“. Премиерата на клипа се състои на 13 септември. На 21 декември същата година бе избрана да представи страната си на „Евровизия 2014“ с песента „Tick-Tock“.[2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) UKRAINE 2014: MARY TO COPENHAGEN Архив на оригинала от 2013-12-24 в Wayback Machine.. Oikotimes.com. Посетен на 21 декември 2013.
  2. ((en)) Maria Yaremchuk is the Ukrainian winner!. Eurovision.tv. Посетен на 21 декември 2013.