Маурисио Очман

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Маурисио Очман
Mauricio Ochmann
мексикански актьор
Роден
16 ноември 1977 г. (46 г.)
Актьорска кариера
Активност1992 –
Значими ролиРикардо Аларкон (I)
(Марина)
Лукас Ферер/Диего Ферер/Давид
(Клонинг)
Семейство
СъпругаАйслин Дербес (2016 – 2020)

Уебсайт
Маурисио Очман в Общомедия

Маурисио Очман Сиордия (на испански: Mauricio Ochmann Siordia) е роден на 16 ноември 1977 г. в град Селая, щата Гуанахуато, Мексико. Играе в теленовели, театър и в мексиканското кино.

Биография и актьорска кариера[редактиране | редактиране на кода]

Син е на художничка и предприемач. На 16 години участва в телевизионната комедия на Хектор Санчес „La otra cosa“ за две години. На 19 години се премества в Лос Анджелис, Калифорния, за да учи в „Joanne Baron Studio“, в Санта Моника. След три години кастинги, той получава малка роля в „Писмо в бутилка“, а после в ТВ сериала „Latino Green“. След това участва в най-различни филми, като „7 mujeres, 1 homosexual y Carlos“. През 2005 г. се снима в теленовелата Къде си, татко?, където си партнира с Литци и играе главната роля на лекаря Игнасио, без да знае, че е баща на Бобчо. Следва отново главна роля в теленовелата „Марина“ (2006), но бива заменен от Маноло Кардона. По известни теленовели с негово участие в главна роля са „Виктория“ (2007/08), заедно с Виктория Руфо, „Тримата Викторино“ (2009), „Клонинг“ (2010) със Сандра Ечеверия, „Диамантената роза“ (2012) и „Господарят на небесата“ (2013/2014), където взима специално участие във финалния етап на първи сезон и продължава във втори.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Има дъщеря Лоренса от връзката си с Мария Хосе Дел Вайе, с която е разведен. През 2012 г. на снимачната площадка на теленовелата „Диамантената роза“ се запознава с актрисата Бегоня Нарваес, с която си партнира в продукцията. Двамата започват връзка[1], но след 10 месеца се разделят[2], като си остават в приятелски отношения. Събират се отново, но през лятото на 2014 г. се разделят окончателно. Към момента Маурисио, поддържа връзка с актрисата Айслин Дербес[3], с която се запознава докато работи във филма „A la mala“ и заради, която прекратява връзката си с Бегоня Нарваес.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]