Момчетата от пожарната

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Момчетата от пожарната
The Guys
РежисьориДжим Симпсън
В ролитеСигорни Уивър
Антъни Лапалиа
Премиера19 януари 2002
Времетраене98 минути
СтранаСАЩ
Езиканглийски

Момчетата от пожарната“ е екранизира пиеса на Ан Нелсън за последиците от атентата на Световния търговски център.

В пиесата редакторката Джоан, помага на Ник, капитан на FDNY, да подготви похвалните грамоти на безпрецедентен брой пожарникари, които умират по негова заповед през този ден.[1] Пиесата дебютира на Бродуей под режисурата на Джим Симпсън с участието на Сигорни Уийвър и Бил Мъри на 4 декември 2001 г.

Пиесата е публикувана от „Dramatists Play Service“ и „Random House“ през 2002 г. Записаната в audible.com версия, в която играят Бил Ъруин и Сузи Курц, печели награда „Audie“ за най-добра записана пиеса на годината.

От 2001 г. пиесата е представена в 48 държави. Тим Робинс и Сюзън Сарандън я представят на фестивала в Единбург. Тя се радва на възпоменателни повторения на 5-ата годишнина от 9/11 в театър „Флеа“ през 2006 г. В някои части на театралната игра главните 2 роли се играят от Антъни Лапалиа и Сигорни Уийвър.

Лапалиа и Уийвър изпълняват главните ролите и във филмовата адаптация от 2002 г., като Уийвър е номинирана за наградата Golden International Satellite Award за най-добра актриса.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Момчетата от пожарната // Culture Vulture, 22 май 2003 г. Архивиран от оригинала на 2011-07-22. Посетен на 2017-09-07.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата The Guys в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​