Мосю Алфонс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Мосю Алфонс
герой 
от Ало, ало!
Характеристики
Националност Flag of Free France (1940-1944).svg Франция
Работа Кмет
Погребален агент
Бръснар
Собственик на винарна
Фотограф
Първа поява Погребението
Последна поява Уникъл на времето
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Кенет Конър

Мосю Алфонс е измислен герой в сериала Ало, ало! от BBC излъчван в периода от 1982 до 1992 г. Ролята е изиграна от актьора Кенет Конър. В българския дублаж се озвучава от Стефан Димитриев.

В ролята си на Мосю Алфонс той е погребален агент в градчето Нувйон и първото му включване е в епизода с фалшивото погребение на местния герой от съпротивата Рене Артоа, който по-късно се представял за свой брат близнак. След смъртта на героя от съпротивата, погребалния Алфонс бързо се влюбва в жена му Едит Артоа, което кара Рене силно да се притеснява, че ще загуби кафенето си, и затова опитва отчаяни предложения за брак, като ѝ подарява цветя или ѝ се умилква.

Алфонс също притежавал и спестявания в швейцарската си банкова сметка, което кара и майката на Едит, Фани ла Фан, да се пазари с него, за да даде ръката на дъщерия си, когато той дошъл да ѝ я поиска.

По-късно в сериала, след като разбрал, че Рене е най-храбрия мъж на Франция, той заявил, че няма да преследва жена му, а само ще ѝ се възхищава отдалеч. В един от епизодите на сериала обаче, той заварил Рене да се прегръща със сервитьорката Ивет, която стенела в екстаз, и казал на мадам Едит, която първоначално не повярвала, но по-късно разпитала мъжа си. Рене обаче, както винаги, успял да измисли обяснение и да я отклони от темата.

Освен като погребален агент, той също е познат в сериала и като кмет, притежател на винарна, бръснар и фотограф.

Известни реплики[редактиране | редактиране на кода]

Мосю Алфонс е най-известен в сериала с репликите си „Бързо и стилно“ или „Бързо и стилно, но понякога доста тромаво“, когато обявявал услугите си или се представял на околните. Освен с тези две реплики, той също е известен и с репликата си „Ох, разхлопаното ми сърце“, която се появявала всеки път, когато се стресирал или възбуждал.