Мосю Алфонс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Мосю Алфонс
герой 
от Ало, ало!
Характеристики
Националност  Франция
Работа Кмет
Погребален агент
Бръснар
Собственик на винарна
Фотограф
Първа поява Погребението
Последна поява Уникъл на времето
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Кенет Конър

Мосю Алфонс е измислен герой в сериала Ало, ало! от BBC излъчван в периода от 1982 до 1992 г. Ролята е изиграна от актьора Кенет Конър. В българския дублаж се озвучава от Стефан Димитриев.

В ролята си на Мосю Алфонс той е погребален агент в градчето Нувйон и първото му включване е в епизода с фалшивото погребение на местния герой от съпротивата Рене Артоа, който по-късно се представял за свой брат близнак. След смъртта на героя от съпротивата, погребалния Алфонс бързо се влюбва в жена му Едит Артоа, което кара Рене силно да се притеснява, че ще загуби кафенето си, и затова опитва отчаяни предложения за брак, като ѝ подарява цветя или ѝ се умилква.

Алфонс също притежавал и спестявания в швейцарската си банкова сметка, което кара и майката на Едит, Фани ла Фан, да се пазари с него, за да даде ръката на дъщерия си, когато той дошъл да ѝ я поиска.

По-късно в сериала, след като разбрал, че Рене е най-храбрия мъж на Франция, той заявил, че няма да преследва жена му, а само ще ѝ се възхищава отдалеч. В един от епизодите на сериала обаче, той заварил Рене да се прегръща със сервитьорката Ивет, която стенела в екстаз, и казал на мадам Едит, която първоначално не повярвала, но по-късно разпитала мъжа си. Рене обаче, както винаги, успял да измисли обяснение и да я отклони от темата.

Освен като погребален агент, той също е познат в сериала и като кмет, притежател на винарна, бръснар и фотограф.

Известни реплики[редактиране | редактиране на кода]

Мосю Алфонс е най-известен в сериала с репликите си „Бързо и стилно“ или „Бързо и стилно, но понякога доста тромаво“, когато обявявал услугите си или се представял на околните. Освен с тези две реплики, той също е известен и с репликата си „Ох, разхлопаното ми сърце“, която се появявала всеки път, когато се стресирал или възбуждал.