Нимсофт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Нимсофт
Nimsoft
Тип на
компанията
публично търгувана (част от CA Technologies)
Индустрия ИТ мениджмънт
Основана 1998
Седалище Кембъл, Калифорния, САЩ
Ключови личности
  • Кристофър O’Майли, Главен изпълнителен директор
  • Гордън Доуърти, Главен директор-операции
  • Дейми Дъдли, Вицепрезидент-продажби
  • Марк Фрост, Главен мениджър
  • Локеш Жиндал, Старши вицепрезидент-стратегии и бизнес развитие
  • Марк Ривингтън, Вицепрезидент-технологии

Nimsoft е софтуерна компания, която предлага ИТ мониторинг и servicedesk-решения. От 2010 е независим отдел като част от CA Technologies.

Продуктите на компанията са използвани за набюдение (мониторинг) и управление на бизнес услуги и специфични системи, които са част от ИТ инфраструктури, включително мрежови компоненти, сървъри, бази данни, приложения и виртуални среди.

С продуктите на Nimsoft клиентите могат да наблюдават (извършват мониторинг) на системи хоствани във вътрешни дата центрове, както и външно хоствани среди, включително Софтуер като услуга (SaaS) и среди от вида изчисления в облак [1]

История[редактиране | редактиране на кода]

Nimbus Software е основана в Осло, Норвегия през 1998.

През 2004 Nimbus Software се слива със своя дистрибутор за САЩ и променя името си на Nimsoft. Гари Рийд, основателят на американския дистрибутор е назначен за Главен изпълнителен директор и централния офис на новата компания е установен в Силиконовата долина [2].

През март 2010 Нимсофт е придобита от КА за 350 милиона долара.[3]

През април 2011 Нимсофт пуска в продажба Нимсофт Унифициран мениджър, общо решение, комбиниращо ИТ-мониторинга и мениджмънт в областта на услугите (service management) [4]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) Денис Дъби, “Управление на ИТ активите, където те са: Нимсофт разширява възможностите за наблюдение (monitoring) извън дата центровете към средите за изчисления в облак, приложения са осигурени за Софтуера като услуга (SaaS)”, Network World, 21 октомври 2009.
  2. ((en)) Тони Янг, "Наглеждайки ИТ-то", San Francisco Business Times., 30 май 2008.
  3. ((en)) Чарлз Бабкок, "КА ще закупи Нимсофт за 350 млн. долара", InformationWeek, 11 март 2010.
  4. ((en)) Джон Рат, "Нимсофт разширява своите предлагани продукти с Унифицираният мениджър", Data Center Knowledge, 6 април 2011.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Nimsoft“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.