Нимсофт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Нимсофт
Тип на
компанията
публично търгувана (част от CA Technologies)
Индустрия мениджмънт
Основана 1998
Седалище Кембъл, Калифорния, САЩ
Ключови личности
  • Кристофър O’Майли, главен изпълнителен директор
  • Гордън Доуърти, главен директор-операции
  • Дейми Дъдли, Вицепрезидент-продажби
  • Марк Фрост, главен мениджър
  • Локеш Жиндал, старши вицепрезидент – стратегии и бизнес развитие
  • Марк Ривингтън, Вицепрезидент – технологии
Уебсайт www.nimsoft.com

Нимсофт (на английски: Nimsoft) е софтуерна компания, която предлага IT мониторинг и сървиздеск-решения. От 2010 г. е независим отдел като част от СиЕй Технолоджис.

Продуктите на компанията са използвани за набюдение (мониторинг) и управление на бизнес услуги и специфични системи, които са част от IT инфраструктури, включително мрежови компоненти, сървъри, бази данни, приложения и виртуални среди.

С продуктите на Nimsoft клиентите могат да наблюдават (извършват мониторинг) на системи, хоствани във вътрешни дата центрове, както и външно хоствани среди, включително софтуер като услуга (SaaS) и среди от вида изчисления в облак [1]

История[редактиране | редактиране на кода]

Nimbus Software е основана в Осло, Норвегия през 1998 г.

През 2004 г. Nimbus Software се слива със своя дистрибутор за САЩ и променя името си на Nimsoft. Гари Рийд, основателят на американския дистрибутор, е назначен за главен изпълнителен директор и централният офис на новата компания е установен в Силициевата долина [2].

През март 2010 г. Нимсофт е придобита от CA Inc. за 350 милиона долара.[3]

През април 2011 г. Нимсофт пуска в продажба Нимсофт Унифициран мениджър, общо решение, комбиниращо ИТ-мониторинга и мениджмънт в областта на услугите (service management) [4]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Nimsoft“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.