Нинджа убиец

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Нинджа убиец
Ninja Assassin
РежисьориДжеймс Мактийг
В ролитеРейн
Наоми Харис
Шо Косуги
РазпространителWarner Bros Pictures
Александра филмс
Премиера25 ноември 2009 г.
(Германия)
Времетраене99 минути
Страна САЩ
ЕзикАнглийски език
Външни препратки
Официален сайт
IMDb Allmovie

Нинджа Убиец (на английски: Ninja Assassin) е филм с бойни изкуства на режисьора Джеймс Мактийг („В като Вендета“), заснет в Берлин, Германия.

Филмът е продуциран от Джоуел Силвър („Парола: Риба меч“) и Лана и Андрю Уашовски („Матрицата“). Главната роля се изпълнява от корейския актьор Рейн, а отрицателната от звездата от 80те години Шо Косуги.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Филмът „Нинджа убиец“ проследява историята на Раизо (Рейн), смъртоносен наемник Нинджа, отвлечен от улиците като дете и обучаван да стане професионален убиец на Клана Озуну – тайна престъпна организация, чието съществуване е считано за мит.

След екзекуцията на негов приятел, Раизо напуска нинджа клана и изчезва безследно, като в продължение на години се усъвършенства и чака удобен случай да отмъсти...

Мика Корети (Наоми Харис)е агент на Европол. Тя разследва няколко политически убийства и установява връзката им с Клана Озуну. Клана от своя страна се опитва да я премахне, но отцепника Раизо, успява да я спаси и така те двамата трябва да открият начин, как да се справят с маскираните убийци...

Актьори и Екип[редактиране | редактиране на кода]

Външни препртаки[редактиране | редактиране на кода]