Направо към съдържанието

Офер Нисим

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Офер Нисим
израелски диджей
Роден
16 април 1963 г. (61 г.)
Музикална кариера
Стилелектронна музика
Активностот 1983 г.
Семейство

Уебсайтwww.offernissim.com
Офер Нисим в Общомедия

Офер Нисим (на иврит: עופר ניסים) е израелски диджей и музикален продуцент. Роден е в Тел Авив, Израел през 1964 г.

Нисим записва предимно хаус музика, основно в теченията на прогресива и трайбъла. Вокалите в повечето песни са на израелската певица Мая Симантов, с която от години работи заедно под името Offer Nissim с участието на Maya.

Нисим е особено известен с ремикс версиите си на песни на изпълнители от ранга на Мадона, Кристина Агилера, Бионсе, Риана и Дженифър Лопес. Освен за музиканти от световната сцена Нисим ремиксира и за множество израелски изпълнители, сред които най-известни са Дана Интернешънъл, Офра Хаза и Иври Лидер.

Извън родния му Израел, където е нареждан сред най-добрите в жанра, неговите енергични сетове са особено популярни в клубове в САЩ, Мексико, Канада, Бразилия и Европа. Сетовете му включват музика, изпълнявана предимно от жени. Въпреки че до този момент Нисим няма официално записан студиен албум, той има издадени няколко компилации и множество сингли.

Офер Нисим открито подкрепя гей правата и често пуска музика на гей прояви или в гей клубове. Нисим също така е дългогодишен продуцент и приятел на трансексуалната певица Дана Интернешъл. Музиката му се издава от лейбъла Club 69 на близкия му приятел Петер Раухофер.